Måndag, 24 juli - vecka 30
Övrig sport

Ny satsning för Nilsson

Fancluben läggs ner. Istället ombildas Christian Crew till Christian N Golf Group – som är en satsning på juniorgolfen i Värmland.– Juniorsiffrorna har gått neråt och på sikt håller det inte, säger Nilsson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Christian Crew var Christian Nilssons egen fanclub som fick ihop strax över 220 medlemmar. Nu när golfesset gått i pension har man valt att ombilda supporterföreningen – till en juniorsatsning.

Christian N Golf Groups fokus kommer att ligga på värmländsk juniorgolf.

– Medlemsavgifterna kommer oavkortat att gå till olika stipendier. Förhoppningen är att vi även kan få med olika företag som kan stötta värmländsk juniorgolf. Men vi är fortfarande i startgroparna och just nu håller vi på att bilda en ledningsgrupp, säger Nilsson.

Enligt Nilsson är det färre juniorgolfare just nu i Värmland. Särskilt på tjejsidan.

– Juniorsiffrorna har tyvärr gått ner. Det är främst färre tjejer som börjar spela golf. Vad det beror på är svårt att svara på. Men golfförbundet hade någon teori om att bland annat intresset för innebandy har ökat, och det kan ju säkert påverka även om det där går i vågor, säger Nilsson.

En ledningsgrupp håller på att utses och styrdokument har fastställts för verksamheten. Därmed har CNGG skapat en kanal för de som vill stödja utvecklingen av ungdomsgolfen i Värmland.

Allt sker i samarbete med Värmlands Golfdistriktsförbund och ungdomsansvarige Michael Sahlin ingår i ledningsgruppen.

– Det extra kul om vi fick in någon ung, driven golftjej i ledningsgruppen eftersom det är främst tjejsidan som behöver stöttning just nu.

– På sikt håller inte den här utvecklingen, att färre tjejer börjar spela golf, och vi hoppas att vi ska kunna skapa lite diskussion kring golf och få fler juniorer att börja. Sedan ska vi i Christian N Golf Group vara med och stötta de som behöver extra resurser, exempelvis av bidrag.

I år delade Nilssons – nu ombildade – fanclub ut stipendium för andra året i rad. I år tilldelades Filippa Möörk och Tobias Edén, båda Karlstads GK, ett stipendium på 10 000 kronor vardera.

– Vi avser att ordna aktiviteter för de som vill bidra och i grundtanken finns att stötta såväl ungdomar som deras klubbar och distriktet. Vi har inte bundit upp oss för vissa aktiviteter.

– Vi vill uppmuntra goda idéer, ledarinsatser och klubbinitiativ inom ungdomsgolfen, säger Tommy Eklöf, ordförande i den nya ledningsgruppen, i ett pressmeddelande.

Rätta oss
1 / 1
Christian Nilsson med de båda stipendiaterna Filippa Möörk och Tobias Edén.
Aktuell artikel (1 av 3)
Ny satsning för Nilsson

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!