Onsdag, 26 juli - vecka 30
Filipstad

Ny fiskebrygga är tillgänglig för alla

Fiskeklubben SFK Filip i Filipstad är stolta över arbetet med den nya bryggan tillgänglig för personer med rörelsehinder.Föreningen fick bidrag från Alfa-stiftelsen och skred till verket med frivilligt arbete.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Ordförande Tore Hopman berättade vid invigningen på fredagen att det finns en efterfrågan bland rörelsehindrade att kunna ta sig ut på en brygga och fiska.

– 2009 byggde vi en anpassad brygga i grannsjön Skribotjärn och det blev lyckat. Här vid Gammelhyttsjön saknade många en bra brygga där rörelsehindrade också kunde ta sig ut. Nu är det ordnat och den kommer alla till del.

Alfa-stiftelsen gav 15 000 kronor i bidrag och klubben sköt till 6 700 kronor. Tillsammans täckte det materialkostnaderna.

– Vi har varit flera frivilliga som jobbade här några kvällar. Ibland var det lite mörkt och på slutet vet jag att vi fick använda en ficklampa att lysa med, sa Tore Hopman.

Klubbens kassör Tommy Bäck berättade att sportfiske är något för alla åldrar och väldigt många är engagerade i fiske på ett eller annat sätt.

Klubben har cirka 450 medlemmar.

Vecka 48 är det säsongsslut för spöfisk men i vinter när isen har lagt sig kommer en ny fiskesäsong igång på sjön.

Rätta oss
1 / 1
Tommy Bäck och Tore Hopman från SFK Filipstad är inte rädda för att stå på den nya bryggan. ”Den är stabil och tillgänglig för många”.
Aktuell artikel (1 av 3)
Ny fiskebrygga är tillgänglig för alla

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!