Söndag, 23 juli - vecka 29
Skivor

Man kan inte annat än älska det

Går det att göra världen bättre med hjälp av popmusik?Maria Eriksson påstår själv att hon har tusen idéer om hur allt ska bli bättre. Dessutom har hon en soloskiva klar, där hon går ut hårt och menar att vi inte ska vara så jävla tacksamma utan i stället ta det vi vill ha.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Ett sådant textanslag borde ledsagas av om inte brutal rock så i alla fall ettrig punk, men Maria Eriksson väljer istället naiv pop och man kan inte annat än älska det.

Som medlem i bandet The Concretes har hon rutin på området och eftersom hennes argumentation är långtifrån klen behöver hon inte höja rösten utan kan övertyga lyssnaren med små medel.

Det går inte att ta fel på hennes besvikelse och irritation över sakernas tillstånd, men man måste nog utgå från sig själv och ibland kanske även från det mest privata om man vill åstadkomma en förändring.

I finstilta låtar berättar hon om små saker som ändå kan göra tillvaron dräglig, men också om de något större som kan göra den närmast outhärdlig. Det är stillsamt oemotståndliga sånger som egentligen bara behöver en liten rytmsektion, toppad med Jonas Teglunds diskreta variationer för elektrisk gitarr, för att man ska vilja höra dem om och om igen.

”Kom tillbaka” vädjar Maria Eriksson och tillägger ”annars smäller jag dig på käften”. Vore jag i hennes närhet skulle jag nog iaktta viss försiktighet…

Den här skivan är alltså bara en av hennes tusen idéer – det ska bli intressant att höra mer om de övriga 999 hon har på lager.

Rätta oss
1 / 1

MARIA ERIKSSON

Stjäl Det Du Behöver

(Teg Publishing/Playground)

Betyg: 4

Aktuell artikel (1 av 1)
Man kan inte annat än älska det

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!