Måndag, 24 juli - vecka 30
Kil

Kils ”nya” resecenter blir i Fagerås

Kils kommun har stora planer för Fagerås. Samhället blir en knutpunkt för pendlingstrafikanterna från och med hösten 2014.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Kommunstyrelsen beslutade vid sitt senaste möte att gå in med fyra miljoner kronor till att flytta busshållplatsen från 45:an in till Fagerås järnvägsstation. Detta gör man tillsammans med Värmlands­trafik för att erbjuda ett effektivt resecentrum till alla de som pendlar i området.

– Den busshållplats som nu finns vid 45:an var en ”enkel lösning” när den nya vägen byggdes, men den har aldrig varit bra. Nu har vi fått möjlighet att kunna bygga en ny hållplats vid järnvägsstationen på grund av det nya skatteutjämningssystemet som ger kommunen 15 miljoner mer per år från 2014 och nu lägger vi fyra miljoner av dessa på en ny hållplats, säger Georg Forsberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Den exakta platsen för det ”nya” resecentret är inte riktigt klart, annat än att det ska ligga i anslutning till järnvägsstationen. Vid platsen kommer det att finnas parkering för såväl bilar som cyklar och en biljettautomat.

– Det vi diskuterar just nu är om hållplatsen ska ligga framför eller bakom stationshuset, det är några praktiska saker som ska lösas. Vi tror att detta kommer att gynna alla i området och Fagerås som ort, säger Georg Forsberg.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 2)
Kils ”nya” resecenter blir i Fagerås

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!