Måndag, 24 juli - vecka 30
Övrig sport

Familjen på plats – då glänste Nilsson

Sjundeplatsen är säsongens klart bästa placering för Christian Nilsson.Förklaringen: Ny caddie, ny putter – och stöd av hela familjen på plats.– Det har varit kul att ha dem med, säger Nilsson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Stabila rundor hela tävlingen låg bakom Nilssons första topp tio-placering för säsongen på Europatouren som sjundeplatsen i Open de Andalucia utanför Malaga var för värmlänningen.

– Det har känts bra på träning ett tag nu och det är alltid skönt att kvittera ut ett bra resultat, speciellt så här tidigt på säsongen, säger Nilsson till VF-sporten.

Och värmlänningen hittar framför flera förklaringar till framgången.

Dels att han både i Spanien och förra helgen på Sicilien haft hela familjen med frun Johanna samt barnen Thea och Elliot med sig på plats.

– Inte omöjligt att resultatet har med dem att göra. Jag inte tänkt så mycket, bara spelat min runda och sen tänkt på annat än golf.

Dessutom bytte Nilsson putter inför helgens tävling.

– Spelet stämde bra redan på Sicilien men då puttade jag väldigt dåligt. Skillnaden nu var att jag i stället puttade väldigt bra, säger han.

Dessutom har han de två senaste tävlingarna haft med sig klubbkompisen Per Barth som caddie.

– Han ska vara med även nästa vecka i Marocko och det har fungerat otroligt bra mellan oss.

Rundorna i Malaga på 68, 69, 67 och till sist 68 slag visar på en otroligt jämnhet.

– Det har rullat på. Jag har haft svårt tidigare att satsa hela vägen ut, jag har lätt blivit för defensiv förut och blev det även nu på andra rundan. Men nu sa jag till mig själv att verkligen satsa, sen fick det bli det resultat det blir. Bara jag inte fegade ur.

Sjundeplatsen, som Nilsson var själv om i tävlingen, var fyra slag efter segrande skotten Paul Lawrie och gav värmlänningen knappt 300 000 kronor i prispengar.

– Det är en ganska liten tävling det här, en topp tio-placering brukar ge mycket mer. Totalt behöver jag spela in betydligt mer, men det här var i alla fall ett steg på vägen. Just nu är jag bara nöjd med att spelet stämmer så bra.

Totalt är värmlänningen uppe på runt en halv miljon i inspelade pengar vilket placerar honom på en 100:e-plats på Europatourrankingen.

Rätta oss
1 / 1
Christian Nilsson tog med en sjundeplats säsongens bästa placering.
Aktuell artikel (1 av 3)
Familjen på plats – då glänste Nilsson

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!