Onsdag, 28 juni - vecka 26
Karlstad

Bra start för nya Brigadmuseet

Brigadmuseet har ännu inte haft öppet i två månader men de har redan tagit emot över 4 500 besökare, vilket är bättre än de hade väntat sig.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Den 2 juni öppnade Sveriges brigadmuseum i Karlstad. Sedan dess har man tagit emot 150-200 besökare per dag. Museichefen Björn Tomtlund är nöjd.

– Det är över förväntan. Eftersom vi inte har haft öppet i två månader än så har det visat på ett väldigt stort intresse. Vi är väldigt nöjda.

Han berättar att en stor del av besökarna har varit barnfamiljer. Ofta är det ett nostalgibesök för de äldre, för att minnas sin tid i lumpen, medan det för de yngre är nyfikenheten och spänningen som lockar, menar han.

De har även ett bra samarbete med de övriga museerna i staden och man träffas årligen för att diskutera hur man kan utveckla de museer som finns.

– Alla museum tillsammans är ett gemensamt besöksmål för Karlstad stad. Ingen konkurrerar med ett annat museum eftersom vi har olika inriktningar och det ter sig väldigt positivt att vi kan samverka.

I nuläget känner de inget behov av att utveckla utställningen men det smids planer inför hösten.

– Vi funderar fortfarande men vi vill utveckla den befintliga utställningen så mycket det går och sedan kanske ta in tillfälliga utställningar också, berättar Björn Tomtlund.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Bra start för nya Brigadmuseet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!