Måndag, 26 juni - vecka 26
Karlstad

Arbetslös lärare startade egen firma – för läxhjälp

David Ström, 42, hittade inget arbete och startade i stället egen firma – med läxläsning. Den första perioden har budgeten hållit och siktet är inställt på att jobba 50 procent med den egna firman.– I första hand inriktar jag mig på matte, kemi och fysik, säger han.
Artikeln fortsätter efter annonsen

David Ström fick ingen ytterligare tjänst som lärare efter april och startade därför den 15 april en egen firma där han riktar in sig på att hjälpa elever som vill ha hjälp med matte, fysik och kemi.

– Arbetsbrist var den utlösande faktorn, menar han och nu är siktet inställt på att jobba halvtid med den egna firman och halvtid med en lärartjänst.

– Under vårterminen hade jag tre elever och nu under sommaren har jag ytterligare tre, berättar David Ström när mobiltelefonen ringde samtidigt som VF var på besök:

– Nu fick jag en till som ville ha hjälp.

De som hittills sökt sig till läraren är elever som vill läsa i förväg, ska börja på gymnasiet eller ska göra omprov till hösten och David Ström är nöjd med starten.

– Jag höll budgeten de första tre månaderna och de elever jag har under sommaren är bonus då jag inte budgeterat för verksamhet under sommaren, säger han.

Att jobba med läxläsningen är inget nytt för David Ström som hade en liknande tjänst på Älvkullegymnasiet. I huvudsak riktar han in sig på elever från gymnasiet men även elever som läser bastermin på universitetet.

– Idén fick jag då en mamma kontaktade mig när jag vikarierade på universitet.

Privat läxläsning är, enligt David Ström, unikt för Karlstad.

– Den verksamheten finns i större städer och i Karlstad finns det frivillig och offentlig läxhjälp men så vitt jag vet så finns det ingen på privata sidan, säger han och upplyser om att han har en hemsida.

– Oftast är det oroliga men engagerade föräldrar som hör av sig, säger David Ström.

Rätta oss
1 / 1
David Ström blev arbetslös och startade därför egen firma med hjälp av Arbetsförmedlingen. Davids läxhjälp heter firman och målet är att kunna arbeta halvtid med att hjälpa elever med läxläsning.
Aktuell artikel (1 av 8)
Arbetslös lärare startade egen firma – för läxhjälp

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!