Storpublik på Unionstravet

21:46

Drygt 6 600 åskådare njöt i solskenet på Färjestadstravet och fick se en hel del fin travsport.
I Unionskampen blev det känslomässig seger för Gylden Balder som i fjol vid den här tidpunkten svävade mellan liv och död på grund av magproblem. Nu ledde han med Kai Johansen hela vägen i ett lopp där de svenska ekipagen var statister.

Annons

Super Photo Bood kan fixa jackpottmiljonerna

12:20

Ett hemmaekipage kan bidra till att utdelningen skjuter i höjden på dagens V75-fest på Färjestadstravet.
Kilsfamiljen Bood och deras Super Photo Bood kan rensa rejält bland kupongerna.

Goop vann storlopp igen

09:14

Björn Goop valde att avstå från att köra på Jägersro under söndagen och tävlade istället på Bjerke och det gjorde han rätt i för det blev framgångar i de två största fyraårsloppen.

Monique Bråten fick Värmland att jubla

09:13

V75-avdelning 5 på Jägersro var också omgångens lärlingslopp och här fick alla tillresta från Värmland jubla i högan sky. Här vann Monique Bråten med Arvikadottern Paula Pettersson i sulkyn som ledde detta stolopp från start till mål.

Annons

Lätt seger för Mister J.P.

09:06

Stall Goops tvååring Mister J.P. är ett löfte av stora mått. För några veckor sedan satte han nytt svenskt rekord på 1.13,4a/1 640 meter på Solvalla.

Horpestad har åter häst i klassiskt lopp

11:28

Årjängs Tom Horpestad har åter häst i ett klassikt årgångslopp.
Nu på söndag avgörs Hoppederbyt på Bjerke travbana i Oslo.

Två derbychanser för Goop

10:25

Den här helgen körs det derbyn i tre nordiska länder och Stall Goop har två hästar till start i såväl det svenska som norska Derbyt.
Björn väljer av hänsyn till sina hästägare och att segerchanserna är större att köra på Bjerke på söndag. I derbyt som har en miljon norska kronor till vinnaren så kör han Conquestador B.R som kommer att bli betrodd men inte bli någon favorit.

Annons

Augusta’s Love trivdes bland damerna

08:48

Peter Strömberg hade i lördags hästägarträff runt sin tjejhäst Augusta’s Love som visades upp sig på travbanan i Årjäng.
De flesta av tjejerna/damerna var på plats denna lite gråkulna lördagsmiddag på stallbacken i Årjäng då Johanna Karlin hälsade välkommen.
– Det är femtio andelar på detta sto efter Love You och ägarinnorna finns från Åre i norr och Danmark i syd, berättar Peter Strömberg som är ny tränare på Årjängstravet sedan nyår.

Schön-skräll fixade fin jackpott på V86

10:03

Jackpott på V86 och den största anledningen var lärlingen Marcus Schön som satte dit helt otippade Tidied Accelerator i V86-avdelning 2. Oddset hela 123,88 och streckad på bara en procent. Precis i sista steget kunde Tidied Accelerator ta sin första seger i årets tolfte start när han fångade in favoriten Your Highness.
– Känns bra efter allt som hänt mig och jag är tacksam för de fina uppsittningar jag får av Stefan Melander, sade Bengtsforssonen Marcus Schön som i november ifjol förlorade synen på sitt högra öga efter att blivit sparkad av en häst på Romme.

Claudia B.R, Bakers Ransom och Preferencial i stofinal

07:31

Tre ston från Värmland tog sig till final i Stoderbyt på Bjerke nästkommande helg genom att vina sina respektive försök.

Benzon dubblade på Axevalla

09:22

När Axevalla startade höstsäsongen blev en så kallad breddloppsdag på måndagskvällen blev Årjängskusken Niclas Benzon, som mer eller mindre har varit ”breddloppskung” under året, huvudperson. Han vann nämligen, precis som på Färjestad under söndagen, en dubbelseger.

Tuffa Derbykval väntar värmländska hästar

09:22

I dag nere på Jägersro avgörs uttagningsloppen till Svenskt Travderby och Derbystoet.
Det är sex lopp för vardera kategori vilket betyder att bara två hästar från varje lopp kvalar in till finalerna som körs söndagen den 7 september.

”Tvåans" minneslopp kan få V75-status

09:01

När långfredagstravet nästa år får V75-status så talar det mesta för att Lars ”Tvåan” Nilssons minnes­lopp kommer att finnas med på V75-kupongen.
– Så blir det nog för vi behöver inte förändra i stort sett något från de tidigare långfredagstraven för att få ihop sju intressanta lopp, konstaterar travbanechefen Ken Karlsson.

Ramona Win vann i sin debut på Åby

23:07

Olle Goop bjöd debutanten i treåringsloppet för ston, Ramona Win på ett perfekt lopp i ryggar och när det skulle avgöras gled Credit Winner stoet undan till lätt seger på 1.8,2/2 140 meter. Ett sto med fin stam som blir intressant att följa.

V75-status på långfredagen

10:11

Färjestads traditionella långfredagstrav får för första gången V75-status.
Det avslöjades under en presskonferens på Solvalla i samband med Jubileumspokalstravet.

Paw Mahony skrällde på lunchen

07:53

Årjäng har hittills i år haft tur med vädret men nu blev det för en gångs skull en småkrävande bana vilket inte gynnade Mon Petit Cheval som dessutom fick trava i dödens i 12-tempo första varvet.

Mycket lång V5-kväll väntar på måndag

09:11

Efter måndagens topptävlingar där vi fick se många fina insatser av de lovande treåringarna i uttagningsloppen till E3 så är det åter dags för ett ”vanligt” vardagstrav.

Black Jack fixade en V64-rensning

07:36

En superknall detonerades av Petter Karlsson i V64-avdelning 4, som vann stayerloppet med Black Jack B. vilken var minst spelade i hela fältet. Oddset hela 232,31 och korsdrag i kuponghögen för den helt otippade åttaåringen som tränas av Petters pappa Hans Karlsson.

Många besökte Mats Andersson under öppet hus

09:24

Travtränaren Mats Andersson hade i lördags öppet hus för sina hästägare hemma på gården i Långserud.

Lindberg ny tränare i Årjäng

09:24

Bergsåkers Kristian Lindberg har nu lämnat Sundsvall med sin familj och är nu etablerade i på gården i Leverhögen strax utanför Årjäng.
Familjen med Carolina och Kristian samt barnen Selma och Signe har nu kommit till den byggd där Carolina är uppväxt.

Annons

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Viggo Arvidsson 2014-09-01
Födelsedag: 2014-09-01
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons