Mammaskap på riktigt

10:39

Första gången vi skulle ha barn snöade jag fullständigt in på det. Läste sjuttio mammabloggar, minst lika många vänta barn-sidor (per vecka) och lade ned tid motsvarande en doktorsavhandling på att provrulla barnvagnar och testa funktionaliteten hos marknadens alla blöjhinkar...som om just det vore avgörande för pyrets livskvalitet.

Annons

Soffans nyårsspecial

Årets höjdpunkter - och det händer 2013

10:20

Grejen med 2012, vad var den egentligen? Fotbolls-EM? Sommar-OS? Fredrik Lööfs guld? Valsarnas konkurs?

Annons

Soffanssportsnack

Sport – en mänsklig rättighet?

10:33

Gratis är gott. När tillfälle bjuds kavlar vi upp ärmarna och frossar som svultna svin utan skam, sådan är den mänskliga roffarsjälen funtad. Men hör och häpna – det finns inget som är gratis.

Annons

Soffans sportsnack

Kraven och orkanen Pia

09:26

Det fanns en tid då Damfotbollssverige var en trevlig och social verksamhet med relativt kravlöst arbetsklimat.

Lång praktik utan julfest

13:19

När Michael Phelps tar 18 OS-guld på tre mästerskap är det inte helt omöjligt att få uppfattningen att ett OS-guld är något man snyter ur sig mellan några åk i vattenrutschbanan och tre kanonkulan-hopp när den vanliga träningen blivit tråkig.

Soffans sportsnack

Jante hissar och dissar

09:46

Bland det märkligare jag sett på länge är Erik Hamréns tokspel i tv-intervjun efter vinsten på Friends Arena.

Medaljen har en baksida

11:15

Utmärkelser är som ölsorter.

Soffans sportsnack

Rakryggad i fotbollsfloden

09:57

Ingen tåfjutt för slumpartad för att förbises, ingen blindgångare för sned för att inte analyseras. Ingen januariturné för semesterbetonad för att inte uppmärksammas som en OS-laddning, Ingen trampad lilltånagel för bagatellartad för att inte eldas upp till krisartad.

Alla sneglar på grannen

11:07

Det går en farsot genom elitserien. Färjestadstränaren Andreas Johansson kallar den Luleåsjukan, det destruktiva köttandet som enbart går ut på att stänga till och förpesta dagen för motståndaren.

Mjuk kärna i hårt kaos

09:56

Senaste veckan har varit en underhållande akt i konsten att byta fot innan den först ens är nedsatt.

Statistik – bättre än hästspark

13:25

Lång sats, en monsterhård superduper-jabbadabbadoo-brutalrökare – och högt över.
Alla har vi sett – och suckat högt över – den klassiska Zlatan-frisparken.

Ålder – en mental siffra

09:15

Försöker minnas tillbaka.19 år, vad gjorde jag då? Det var året jag tog studenten. Jag var odödlig och ansvarslös och redigt bortskämd, en mönsterdeltagare i SVT:s Ung och bortskämd som man idiotstämplar efter tre sekunder. Exempelvis satte jag på en tvättmaskin för första gången när jag flyttade hemifrån några år senare, då med manual och liveassistans från mamma.

Fuska – en livstidsdom?

17:22

Dopad eller inte?
Ska man tro gamla lagkamrater och antidopningstjänstemän är Lance Armstrong en av tidernas vidrigaste fuskare som lurat allt och alla så snuskigt utstuderat att karln inte är mer värd än en tunna rutten sill.

Inget för primadonnor

10:48

Det finns få idrottare som är lika tåliga som speedwayförare. Ett exempel från Wint Arena i tisdags: Valsarnas Tomas Gapinski kraschade in i luftsargen och blev liggandes ganska länge med ett gäng sjukvårdare runt sig. En ambulanskvinna sprang och hämtade stora väskan, fler ledare skyndade in på banan. Här såg det illa ut.

Soffans sportsnack

Utan skrällarna: döden

14:57

Minns du tjommen som gled i mål som OS-mästare i shorttrack tack vare att alla motståndare ramlade.
Du vet vem jag menar, va?

Soffans sportsnack

Ett brandtal för fem ögon

10:00

Med min ohöljda faiblesse för lågstadiehumor skrattade jag gott när domaren Pedro Proenca ”tacklade” Keith Andrews och mer eller mindre gav spanjorerna ett halvläge, som visserligen inte blev mål, men som fick irländarna att skälla och rasa.

Soffans sportsnack

Rapport om en pensionär

09:35

Hästar tillhör inte mina favoritdjur. Det gör i och för sig inga djur, men just hästar är enorma, oberäkneliga kraftpaket som sticker ut en lömsk hov lite här och när man minst anar det.

Soffans sportsnack

En konst att förlora

10:05

Tre Kronor drattade rejält på ändan i hockey-VM. Allra hårdast föll Pär Mårts som sopades av den gudomliga tronen som hela allmänheten petat upp honom på, och landade bland dom där påsarna som hemlösa katter och hundar rotar i till frukost.

Framtiden – en ny karta

10:06

Vi tar en titt på den oortodoxa sportkartan anno 2010-tal:

Soffans sportsnack

VM – en Finlandsfärja

12:00

Om vi för en stund bortser från hockeyspelarnas kralliga framtoning är de under alla skydd lika blöthjärtade som resten av Sveriges 9,5 miljoner invånare.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Benjamin Örnborg
Födelsedag: 2016-09-08
Annons