Ovisst för Ahl - KIBF måste värva

Innebandy

Karlstad IBF ligger sist i SSL-tabellen och kuggen Daniel Ahl kan i värsta fall missa resten av säsongen.
Då öppnar klubben för åtgärder mot det prekära läget.
– Vi kan inte bara sitta på röven och inte göra något, säger sportchefen Alex Bugarski.

Första SSL-säsong har varit allt annat än en dans på rosor för Karlstad IBF. I söndags inkasserades femte raka förlusten (4–9 mot Pixbo) och med bara tre inkasserade poäng på de sju första matcherna börjar det bli hög tid att producera för att inte konkurrenterna ska springa ifrån tabelljumbon.

Som om inte det vore nog vet ingen hur allvarlig lagkaptenen Daniel Ahls knäskada är.

Ahl har en spricka i knäskålen plus att de mjukdelar som håller den på plats trasats sönder. På måndagen undersöktes han av läkare i Karlstad och beslutet togs att avvakta operation för att i stället rehabträna upp musklerna kring knäskålen. Ahl kommer ge träningen två månader läget utvärderas på nytt.

– I nuläget är det bästa att försöka med mycket rehab och komma tillbaka på det. Om jag ska opereras blir det inget mer spel den här säsongen. Det är jättesvårt att uttala sig om chanserna, det beror på utvecklingen fram till nyår. Jag vill absolut spela mer, det känns lite 50/50, säger Ahl som en månad efter skadan ännu inte kan böja knät.

– Just nu är det som ett öppet sår i knät. Men steget från att det läker till att det blir rörligt igen kan gå snabbt.

Från Karlstad IBF:s håll är Ahls utveckling av avgörande karaktär. Skadan på den rutinerade backklippan var det sämsta som kunde hända laget, som skriker efter en lugn, erfaren härförare med förmåga att styra och lugna ned spelet.

– Tyvärr var det helt fel spelare som blev skadad. Om inte vår bäste så är Ahl en av våra viktigaste spelare. Vi skulle behöva en etablerad SSL-spelare, någon rutinerad där bak. Gärna ett starkt namn som de andra är lite rädda för, som det varit nu går de väldigt hårt på våra orutinerade killar, säger Alex Bugarski.

SSL-klubbarna får ta in spelare fram till 31 januari. KIBF har tittat över marknaden, men så här långt in på säsong finns inga lediga spelare av rätt kvalitet. I såndant fall handlar det om övergångsersättningar och de pengarna har inte KIBF. Fast visar det sig att Ahl blir borta säsongen ut samt om KIBF inte tar sig upp från bottenskiktet kan plånboken ändå komma att öppnas.

– Just nu får vi försöka köra ett tag till på det vi har. Vi har inte spelat så dåligt förutom att när det väl börjar gå emot oss hänger vi med huvudena. Får vi bara ordning på det ser det bättre ut.

– Det är så viktigt att vi får hänga kvar det här första året och växa in i SSL-kostymet. Fortsätter det så här kan vi inte bara sitta och sova, då måste vi nog värva även om det kostar, säger Bugarski.

Mer från Förstasidan

Webb-TV: Rosendal om segern

Filippa Rosendal var en av de stora hjältarna när Karlstad IBF besegrade Strömsbro i den andra matchen av SSL-kvalet. I morgon spelas den tredje och avgörande matchen.

Här intervjuas Rosendal av VF-sportens Jacob Järpegård.

Annons

Tekniska problem med eVF

Vi har stött på tekniska problem med eVF och onsdagens pdf-tidning kan därför bli försenad. 

Annons

Populärt att brygga eget öl

12:36

Det puttrar och jäser i Värmland – och doftar omisskännligt av malt och humle. Mikrobryggerier poppar nu upp lite här och var.

Han hoppas på värmländsk malt och humle

12:31

Kristian Thoren som driver Västra Ämterviks bryggeri har en vision: ett rakt igenom Värmlandsproducerat öl.

Guldapan vilar på mikrobryggt koncept

12:30

Efter snart 25 år i krögarbranschen gläds Fredrik Olsson åt de senaste årens ”ölrevolution”.

Annons

Kämpar i motvind

11:43

För två år sedan skadades han i en enduroolycka. Ryggen tog stryk och läkaren menar att han inte ska jobba. Men försäkringskassan tycker tvärtom.

15-åringar misshandlade under fotbollsmatch

10:22

Två 15-åriga fotbollsspelare blev igår grovt misshandlade under en fotbollsmatch i Filipstad. Den misstänkte gärningsmannen, en man i 35-årsåldern, greps efteråt.

Polisdygnet 2-3 maj

08:07

Två viltolyckor på kort tid. En grov misshandel och ett inbrott. Läs polisdygnet här.

Kossorna satte fart på Bergs klätt

05:18

Vad gjorde alla människor där, närmare 300 personer på Bergs klätt i fredags morse? Första kvigan verkade tveka innan hon satte ner klövarna och ledde kollegorna ut i det fria.

Inga förseningar efter IT-chefens avhopp

17:39

– It-arbetet i kommunen kommer inte att försenas av det som hänt.
Det säger kommunchefen Ulf Nyqvist med anledning av it-chefen Inge Hanssons plötsliga uppsägning.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Ludvig
Födelsedag: 2015-03-19
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons