Tre års fängelse för ett kilo metamfetamin

Torsby

En 32-årig norsk medborgare har dömts till tre års fängelse för grov narkotikasmuggling. Han greps när han försökte smuggla in drygt 968 gram metamfetamin i Sverige.

Den 27 september fastnade 32-åringen i tullen vid Vittjärn, väster om Torsby. I bilen låg nästan ett kilo metamfetamin. Enligt tingsrättens dom rör det sig om grov narkotikasmuggling men han har bara erkänt smuggling av normalgraden. 32-åringen ansåg att rätten skulle ta hänsyn till att han hade spätt ut narkotikan. När han hade köpt preparatet i Oslo var den ursprungliga vikten 400-500 gram. Därefter ska mannen ha blandat ut narkotikan med druvsocker och träningspulver för att göra det möjligt att tjäna mer pengar på försäljningen. Han förpackade sedan narkotikan i olika påsar och begav sig till Sverige för att göra affärer. Men prover visar att den beslagtagna narkotikan innehöll 23 och 28 procent metamfetamin. Värmlands tingsrätt anser att det visar på en relativt normal renhetsgrad och väljer därför att döma mannen för grovt narkotikabrott. 32-åringen uppger att skälet till att han bestämde sig för att smuggla narkotika var att han befann sig i en ekonomisk knipa.

Mer från Förstasidan

Hammarö årets skolkommun igen

05:30

Hammarö kommun blev för femte året i rad Värmlands bästa skolkommun. Titeln ”Bästa klättrare” bland länets kommuner togs av Arvika och i Munkfors arbetar landets friskaste lärare.

Annons

Läkare fattas – ingen öppning av Lövnäsfilialen

05:12

Lövnäs vårdcentral kommer inte att öppna som planerat i november. Orsaken är att det inte finns några läkare till tjänsterna vid vårdcentralen.

Annons

Vården kommer i kläm

04:35

I dag går Claus Vigsø, tidigare divisionschef för psykiatrin, till hård attack mot landstingets ledning. Det ekonomiska magplasket var förutsägbart, skriver han i ett brev till landstinget. Läs hela brevet på debattsidan.

Annons

Väl sörjt för NWT:s generationsskifte

04:19

Medan familjen Ander sörjer den bortgångne koncernchefen Lars Ander kan man samtidigt konstatera att det är väl sörjt för generationsskifte på Nya Wermlandstidningen.
– Hur koncernledningen ska se ut är inte klart ännu men Lars Ander minskade sin operativa insats för flera år sedan, säger NWT:s vd Mats Muregård.

Klart: Valsarna blir idrottsaktiebolag

23:26

Nu är det klubbat i styrelsen.
Valsarna startar ett idrottsaktiebolag.
– Allt ska vara klart innan säsongen drar i gång i april maj, säger Dick Gulbransgård, ordförande i Valsarna.

Daniel tog hem Bungy Comedy

22:13

Komedisatsningen i Grums är över – 28-årige Daniel tog hem det.

Mångmiljonskulder efter Vattenlandets konkurs

21:58

Största skulden är till Fryksdalens sparbank.

Bik Karlskoga läckte bakåt på Hovet

23:02

Totalt 84 skott på mål.
Varav elva i mål.
3 346 åskådare på Hovet bjöds sannerligen på anfallsglad ishockey.
– Vi kladdar för mycket med pucken. Det är riktigt onödigt att göra när vi möter seriens bästa anfall, säger Tobias Thermell, tränare i Bik Karlskoga, efter 7–4-förlusten mot AIK.

Sjunkande hus oroar för nybygge

21:08

Kan få effekter för det intilliggande Jakobsbergsområdet.

Det var lite chockartat

09:03

Efter två år i drömhuset anade Erik Norén och Frida Jacobsson att något inte stod rätt till.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Frans Henriksson
Födelsedag: 2015-09-08
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons