Tre års fängelse för ett kilo metamfetamin

Torsby

En 32-årig norsk medborgare har dömts till tre års fängelse för grov narkotikasmuggling. Han greps när han försökte smuggla in drygt 968 gram metamfetamin i Sverige.

Den 27 september fastnade 32-åringen i tullen vid Vittjärn, väster om Torsby. I bilen låg nästan ett kilo metamfetamin. Enligt tingsrättens dom rör det sig om grov narkotikasmuggling men han har bara erkänt smuggling av normalgraden. 32-åringen ansåg att rätten skulle ta hänsyn till att han hade spätt ut narkotikan. När han hade köpt preparatet i Oslo var den ursprungliga vikten 400-500 gram. Därefter ska mannen ha blandat ut narkotikan med druvsocker och träningspulver för att göra det möjligt att tjäna mer pengar på försäljningen. Han förpackade sedan narkotikan i olika påsar och begav sig till Sverige för att göra affärer. Men prover visar att den beslagtagna narkotikan innehöll 23 och 28 procent metamfetamin. Värmlands tingsrätt anser att det visar på en relativt normal renhetsgrad och väljer därför att döma mannen för grovt narkotikabrott. 32-åringen uppger att skälet till att han bestämde sig för att smuggla narkotika var att han befann sig i en ekonomisk knipa.

Mer från Förstasidan

Lång väntan på vapenlicens i Värmland

09:58

Under sommaren blir väntetiden för vapenlicens längre. Upp till tolv veckor kan det ta för en licens att utfärdas. Polisen menar att orsaken är en kraftig underbemanning.

Annons

Sommarbilden 2016

Skicka in ditt bidrag till Sommarbilden 2016

13:39

Nu är det dags att skicka in era bidrag till VF:s fototävling Sommarbilden 2016.

Annons

NHL-stjärna, Ledin och Jämtin till FBK

11:37

NHL-stjärnan Marcus Johansson och hetsporrarna Per Ledin samt Andreas Jämtin ska träna med Färjestad.

Annons

Polishund spillde energidryck – ägaren får skadestånd

11:44

En man får 813 kronor i ersättning från Polisen efter att en polishund under en genomsökning av mannens bil råkade välta ut en energidryck.

Degerforsspelare uppvaktas

10:50

Degerfors yttermittfältare Govend Haidar är ett hett villebråd efter succén den senaste tiden. Tre klubbar har visat intresse för 22-åringen.
Samtidigt går Degerfors miste om Pär Ericsson.

Vänergösen granskas för MSC-certifiering

09:57

Gösfisket i Vänern ska granskas för MSC-certifiering. Och uppnår yrkesfisket den internationella organisationens miljökrav kan Vänerlöjrommen stå näst på tur.

Patient avled i väntan på operation

09:58

En händelse på Akutmottagningen i Karlstad, som medförde att en patient avled, har nu Lex Maria-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Säkerhetsfrågan viktig under Fryksdalsdansen

11:00

När 30-årsjubilerande Fryksdalsdansen inleds i dag är dragplåstren många. Efter en festivalsommar med mycket sextrakasserier ligger stort fokus också på säkerheten.
– Vi har naturligtvis mobiliserat alla resurser som går att uppbringa, säger Reine Flodin, vd på Sunne Turism AB.

Tidemand räknar med stenhård kamp

11:03

Pontus Tidemand är revanschsugen efter debaclet i Polen när rally-VM drar vidare till Finland.

Älska eller hata sommaren - det är frågan

09:10

Karlstadsbon Gunvor Sand Edwall är vinterhatare och trivs bäst när det är kring 25 grader ute. Molkomsbon Anna Gustafson ogillar sommaren.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Amanda
Födelsedag: 2016-07-13
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons