Sunnepar dömt för fusk med skadade bilar

Sunne

Ett man och en kvinna från Sunne, 35 och 34 år gamla, har dömts för bedrägeri och försök till bedrägeri mot ett försäkringsbolag. Två gånger har paret försökt få ut ersättning som de inte haft rätt till för skadade bilar.

I augusti i fjol körde kvinnan av vägen när hon väjde för ett rådjur. Bilen, som mannen ägde, var inte försäkrad. På morgonen dagen efter ringde mannen till försäkringsbolaget och försäkrade bilen, på eftermiddagen anmälde han att kvinnan råkat ut för en olycka med den, vilket hon bekräftade.

I december åkte paret hem från ett besök på Selma Spa. Mannen körde och sladdade in i en informationstavla. Kvinnan ringde till polisen och anmälde bilen stulen, dagen efter ringde mannen till försäkringsbolaget och hävdade att bilen hittats kvaddad. Kvinnan sa i rätten att hon inte ville att mannen skulle åka fast för rattfylleri och höll även fast vid historien inför försäkringsbolaget, men erkände sanningen då hon pressades av en misstänksam skadereglerare.

Tingsrätten anser att mannen är mer skyldig än kvinnan, och dömer henne för medhjälp. Båda döms till skyddstillsyn, och mannen ska också genomgå drog- och alkoholavvänjande behandling. De ska också dela på ett skadetånd på 30 000 kronor till försäkringsbolaget.

Mer från Förstasidan

Webb-TV: Rosendal om segern

Filippa Rosendal var en av de stora hjältarna när Karlstad IBF besegrade Strömsbro i den andra matchen av SSL-kvalet. I morgon spelas den tredje och avgörande matchen.

Här intervjuas Rosendal av VF-sportens Jacob Järpegård.

Annons

Tekniska problem med eVF

Vi har stött på tekniska problem med eVF och onsdagens pdf-tidning kan därför bli försenad. 

Annons

Crusaders sparkar nye coachen

22:55

Två matcher – två segrar.
Men nu kan VF-sporten avslöja att Carlstad Crusaders väljer att sparka huvudcoachen och offensive koordinatorn Duke Iverson, 68.

Annons

Julia Johansson stannar i Hellton

22:31

Först Karin Ullén. På onsdagen fick Hellton nästa pusselbit på plats i lagbygget inför höstens elitserie. Försvarsklippan och linjespelaren Julia Johansson har precis som Ullén skrivit ett nytt ettårskontrakt.

Käftsmäll för Storfors

22:21

Storfors BTK var segervisst inför den första SM-semifinalen.
Det slutade med platt fall i Vällingbyhallen.
– En riktig käftsmäll. Jag kan inte minnas när vi gjorde en så här dålig match senast, säger Anders Hulth, lagledare i Storfors efter 5–1-förlusten.

Duo misstänks för grova barnvåldtäkter

20:59

En kvinna och en man misstänks för flera övergrepp på ett barn. Det handlar bland annat om grov våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp. Brotten ska ha begåtts på en mindre ort under ett års tid.

Ville kohandla - blev knäad

21:33

Tidigt på onsdagskvällen skulle en man köpa en ko på en plats i kommunen.

Många vill virka till Melvin

18:11

Katten Melvin med böjelse för virkade bakverk har blivit en rikskändis. Nu vill hela Sverige virka kakor, tårtor och bakelser till Melvin.

Kvinna häktad för mordbrand

18:08

Under onsdagen häktades en kvinna, som är i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Man anmäler Vårruset för diskriminering

14:45

En man i Karlstad har anmält löpartävlingen Vårruset i Karlstad till Diskrimineringsombudsmannen eftersom bara kvinnor får lov att delta.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Ludvig
Födelsedag: 2015-03-19
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons