De har bäst och sämst eko-utbud

16:23

Matbutikerna med bäst och sämst ekologiskt utbud finns i Karlstad. Det konstaterar Naturskyddsföreningen efter en inventering.

Annons

Husvagnsbrottslingar slog till Kil

Kil
10:14

Sex husvagnar i Kil har haft besök av inbrottstjuvar under helgen.

Skulle lämna krog - blev misshandlad

Kil
08:34

Strax före klockan halv två i natt bestämde sig en 36-årig man att gå hem från en krog i Kil. Men han hann inte ens ut från stället innan han blev misshandlad.

Flera inbrott anmälda på lördagen

15:00

Utöver det villainbrott i Kristinehamn som anmäldes på natten mot lördag upptäcktes ytterligare tre inbrott i området kring Karlstad på förmiddagen.

Annons

De fortsätter styra i Kil

Kil
07:16

Socialdemokraterna och Centern har kommit överrens om fortsatt gemensamt styre i Kil.

Kils kommun räknar med 18,5 miljoner i överskott

Kil
08:17

Det går fortfarande bra för Kils kommun ekonomiskt, nämnderna håller sina budgetar och kommunen räknar med ett överskott i bokslutet.

Behov av förskoleplatser i Fagerås

08:04

Antalet barnfamiljer i Fagerås har ökat och nu finns det ett stort behov av förskoleplatser på orten. Barn- och utbildningsförvaltningen tittar nu på olika lösningar för den akuta situationen.

Annons

Byte av belysningsstolpar

Kil
08:04

Tekniska nämnden har till kommunstyrelsen i Kil har kommit in med en begäran att få omdisponera 130 000 kronor i årets investeringsbudget för att byta ut belysningsstolpar på Björkvägen.

Boende i Runnevål kämpar vidare mot industriområde

Kil
08:04

I morgon kväll anordnar Runnevålsgruppen en ljusmanifestation mot planerna på ett industriområde vid Södra Runnevål. Gruppen har sedan i somras arbetat intensivt för att stoppa planerna.

Boende i Runnevål kämpar vidare mot industriområde

Kil
08:04

I morgon kväll anordnar Runnevålsgruppen en ljusmanifestation mot planerna på ett industriområde vid Södra Runnevål. Gruppen har sedan i somras arbetat intensivt för att stoppa planerna.

Nytt utomhusgym för Kilsborna

Kil
09:54

Knäböj, marklyft, dips och klassiska sit-ups är exempel på några av alla styrkeövningar som Kilsborna nu kan utföra utomhus. Nu står nämligen utegymmet på Frykstahöjden klart efter att ett medborgarförslag gått igenom.
– Tanken är att det ska finnas något för alla, säger Thomas Hagstrand som lämnade in förslaget.

Inga nya stationsnedläggningar planerade

05:03

Planen ligger kvar: antalet stationer på sträckan Torsby-Karlstad ska bli betydligt färre. Men det lär inte ske i närtid.
– Det finns inga sådana planer till den kommande tidtabellen, säger Lars Bull, vd på Värmlandstrafik.

Ventiler ställer till problem vid renspolning

Kil
06:35

Kils kommun håller som bäst på att renspola kommunens vattenledningar, men nu avbryter man arbetet på grund av problem med vattenleveransen till Stenåsen.

Tusentals strömlösa i Kil

Kil
13:52

(Uppdaterad 14.50) Drygt 2 300 av Fortums kunder i Kil var utan ström från 10-tiden på fredagen. Vid 14.40 hade felet åtgärdats.

80 barn tog spadtaget till ny förskola

Kil
07:15

Med små plastspadar tog 80 förskolebarn de första spadtagen till den nya förskolan på Mons Backe i Kil. Hösten 2015 ska den vara inflyttningsklar.

Brand i pannrum på Fagerås skola

18:12

Räddningstjänsten fick under onsdagskvällen rycka ut på ett larm om rökutveckling på Fagerås skola. Det var personal på fritidshemmet som såg att det rök.
– Vilken tur att vi var ute och såg det, vi kunde lika väl ha varit inne, sa Kristina Ljunggren, barnskötare.

Kritik mot mathantering i slitna lokaler

Kil
16:13

Vid en oanmäld inspektion på en förskola i Kils kommun hittade Miljö -byggnadsförvaltningen stora brister i lokalerna där mat hanteras och förvaras.

Freja i stort behov av renovering

Kil
12:49

I sommar har inte Ångbåtsföreningen Freja kunnat erbjuda rundturer på Fryken med sin ångbåt. Orsaken är att Freja af Fryken är i stort behov av renovering. En renovering som skulle kosta cirka en miljon kronor – pengar som inte finns.

Ökande valdeltagande i Kils kommun

Kil
11:10

Det var fler Kilsbor som hittade till valurnorna i årets val än i förra valet. Det preliminära valdeltagandet till kommunfullmäktige ligger på 84,4 procent, vilket är 2,6 procentenheter bättre än i valet 2010.

Fler ska få se underbar utsikt

Kil
10:40

Nu är den klar, stigen som ger fler möjlighet att komma ut till grillplatsen på Frykstahöjden.

Annons

Köp lösnummer

Hockeytipset

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Gustav
Födelsedag: 2014-10-06
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons