Förlängd åtalstid för skotten på Rud

Karlstad

Totalt sitter 10 personer häktade efter skotten på Långtäppan, Karlstad, den 4 oktober i år. Igår förlängdes åtalstiden för två av dem. Det var den 19-åring från Borås som skadades i samband skottlossningen och den 26-åring från Småland som greps den 16 oktober.

Relaterat

19-åringen är misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott och 26-åringen för grovt vapenbrott. Båda medgav förlängd åtalstid till och med den 15 november. Enligt polisen handlar skottlossningen om en uppgörelse mellan två olika grupperingar. Den ena från Värmland. Den andra från Borås. De som tidigare har häktats i Boråsgänget är en 25-åring och en 29-åring. I Värmlandsgänget är sex personer häktade. Det är två grovt kriminella bröder och deras far. Den ene brodern är dömd spelklubbsmordet i Grums. En av sönernas 21-årige kompis, en 27-åring samt en 30-åring som har dömts för narkotikabrott.

Mer från Förstasidan

Misstänkt kvinna ringde själv till polisen

07:50

Den 25-årig kvinna som anhållits misstänkt för försök till mord ringde själv till polisen efter att ha huggit sin före detta partner i bröstet med en kniv.

Annons

17-åriga Tove bytte Forshaga mot Nairobi

08:40

Tänk dig att få besöka den afrikanska nationalparken Masai Mara på lektionstid. Det har 17-åriga Tove Johansson från Forshaga gjort.
I höstas flyttade hon ensam till Kenya för att läsa ett år på Svenska skolan i Nairobi.

OKQ8 öppnar dörrar för unga

07:24

– Min praktik går ut nästa vecka, sedan har jag fått en behovsanställning.
Pontus Bood från Grums är en av dem som fick praktikplats genom OKQ8:s ungdomssatsning ”Ung på väg” – och uppfyllde programmets förhoppningar i och med att han fått fortsatt arbete.

”Ojämställt – ända in i döden”

09:10

En majoritet av de pensionerade kvinnor som varit medlemmar i Kommunal kan inte försörja sig på sin pension. I genomsnitt får de kvinnliga Kommunalpensionärerna ut 4 000 kr mindre i pension än de manliga. Detta är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt arbetsliv. Det visar en ny rapport från fackförbundet Kommunal.

Annons

”Elöverkänsliga finns”

09:13

”Elöverkänslighet finns. Det är ett syndrom med varierande symtombild med alltifrån lätta besvär till allvarlig funktionsnedsättning.” Det skriver Marianne Ketti, ordförande Elöverkänsligas Riksförbund.

Polisdygnet 28-29 januari

06:35

Värmlandspolisen har hanterat omkring hundra händelserapporter det senaste dygnet. Flera fall har handlat om rattfylleri.

Familjebilen blev ett iskallt köp

06:01

Familjebilen för 400 000 kronor har usel värme, hög bränsleförbrukning och dåligt rostskydd.
Nils-Olof Stenmark och sambon Camilla Whendin i Loffstrand norr om Ekshärad, känner sig rejält lurade.
Generalagenten konstaterar för sin del att den modell paret köpte inte är idealisk för svenskt vinterklimat.

”Bara den här det varit problem med”

06:23

Lancia Sweden erkänner att den modell av Lancia Voyager familjen Stenmark-Whendin köpt inte är helt lämpad för svensk vinter.
Men firman som sålde bilen hävdar att de inte haft några problem med andra bilar av samma modell.

Annons

Biljetter till Batra sålde slut på nio minuter

05:46

Biljetterna till David Batra Hemma hos Appelquist den 11 februari hade en strykande åtgång när de släpptes i går. Efter bara nio minuter var alla biljetter slut.

Polisen slog till mot smuggelkaravan

05:25

I början av veckan jagade polisen en grupp smugglare. Polisen lyckades beslagta två skåpbilar fyllda med alkohol.

Annons

Köp lösnummer

Hockeytipset

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: William Persson
Födelsedag: 2014-12-16
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons