"Jätteproblem" om styrelsen avgår

Kollektivtrafik

Ett bolag utan ledning är ohållbart konstaterar Ulric Andersson i landstingsstyrelsen – apropå avhoppet från Värmlandstrafik.

– Det är en bekymmersam situation som har uppkommit i styrelsen för Värmlandstrafik. Ett bolag utan en ledning är ohållbart. Just nu kan vi bara avvakta och se vilket beslut det blir från miljöpartiets sida, säger Ulric Andersson, (S) andre vice ordförande i landstingsstyrelsen.

Under året har ägandeförhållandena i Värmlandstrafik förändras och numera är det region Värmland som är ägare för Värmlandstrafik och trafiknämnden som har ansvar för kollektivtrafiken i länet. Tidigare ägde landstinget 50 procent av aktierna i företagen och kommunerna i länet 50 procent.

– Landstinget är fortfarande en stor intressent i företaget då vi lägger in mycket pengar i verksamheten. Det är ett mycket komplicerat läge nu och jag förutsätter att miljöpartiet tar sitt ansvar när det gäller situationen i Värmlandstrafiksstyrelse och snarast kommer fram till en lösning, säger Fredrik Larsson (M), ordförande i Landstingsstyrelsen.

Fredrik Larsson säger att mandatfördelningen i Värmlandstrafiksstyrelse står fast tills nästa val och att han förutsätter, att om det blir så att Jesper Johansson avsäger sig ordförandeskapet i styrelsen, att miljöpartiet utser en efterträdare till den posten.

Ulric Andersson säger till VF att alliansen bör prata med sina allierade och att landstingsstyrelsen måste ta sitt ansvar i frågan.

– Det är väldigt viktigt att en lösning kommer tillstånd fortast möjligt. Avgår styrelsen står vi inför ett jätteproblem. Jag har ännu inte hunnit prata med Fredrik Larsson, men det här är en fråga som bör diskuteras fortast möjligt, säger Ulric Andersson.

Tomas Riste (S), ordförande i region Värmland säger till VF det ännu inte kommit upp på dagordningen hur regionen ska agera i situationen där ledamöterna i Värmlandstrafiksstyrelse beslutat att ställa sina platser till förfogande.

Mer från Förstasidan

Knivmordet på Rud

Mordåtalad kan vara psyksjuk

07:45

34-åringen ställde sig bakom 31-åringen och skar honom i halsen. Ångesten försvann, han vek ihop kniven och gick tillbaka till sina vänner.

Hotar döda i inspelat samtal

07:42

I ett inspelat samtal några dagar innan mordet, säger 34-åringen att han kan skära halsen av en person. Samtalet är ett viktigt bevis för åklagaren.

Annons

Gå på disco innan jobbet?

08:57

VF-TV: Vad sägs om att gå ut och dansa innan frukost? Den möjligheten finns i Malmö och besökarna säger att de blir klarvakna och pigga innan det är dags att gå till jobbet.

Tre av fem öppna förskolor stänger

07:34

De som vill besöka en öppen förskola i Karlstad efter nyår får ett kraftigt försämrat utbud. Kommunen stänger tre av fem verksamheter på grund av lokalbrist.

Trio gjorde inbrott i Kristinehamn

07:17

Tre personer greps igår kväll efter ett inbrott i Kristinehamn.

Annons

Yxman släppt ur häktet av misstag – stal glosbok från barn

06:29

En yxman häktades men släpptes av misstag. Tiden i frihet ägnade han åt att begå nya inbrott.

Nazist dömd för att ha heilat på burgarhak

06:01

Under gårdagen dömdes en 45-årig nazist för bland annat hets mot folkgrupp och för olaga hot.

Ragga litterärt och oavsiktligt

05:37

Ligg hos mig.
Det funkade inte 1100 år före Kristus, och alltjämt förkastar Torsten Rönnerstrand, docent i litteraturvetenskap, den raggningsrepliken.
– Den är väl simplifistisk.

Annons

Kommuner i Värmland får bidrag till läxhjälp

05:14

Torsby, Hagfors, Storfors, Sunne och Säffle är de kommuner i Värmland som får bidrag till läxhjälp av Skolverket.

Inga reklamskärmar intill E18 vid Våxnäs

04:51

Det blir inga stora ljusreklamskärmar intill E18 vid Våxnäs.

Annons

Köp lösnummer

Hockeytipset

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Anastasia
Födelsedag: 2014-10-01

Hon vill lära oss dricka bättre kaffe

Möt Anna Nordström, en av landets högst diplomerade kaffeexperter och mäktigaste fikatrendsättare.

Annons

Angelica Rage vill inte ”göra det sedan”

Forshaga hade med största sannolikhet inte sett ut som det gör om det inte varit för Angelica Rage. Nu slutar hon som kommunalråd efter 20 år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons