"Jätteproblem" om styrelsen avgår

Kollektivtrafik

Ett bolag utan ledning är ohållbart konstaterar Ulric Andersson i landstingsstyrelsen – apropå avhoppet från Värmlandstrafik.

– Det är en bekymmersam situation som har uppkommit i styrelsen för Värmlandstrafik. Ett bolag utan en ledning är ohållbart. Just nu kan vi bara avvakta och se vilket beslut det blir från miljöpartiets sida, säger Ulric Andersson, (S) andre vice ordförande i landstingsstyrelsen.

Under året har ägandeförhållandena i Värmlandstrafik förändras och numera är det region Värmland som är ägare för Värmlandstrafik och trafiknämnden som har ansvar för kollektivtrafiken i länet. Tidigare ägde landstinget 50 procent av aktierna i företagen och kommunerna i länet 50 procent.

– Landstinget är fortfarande en stor intressent i företaget då vi lägger in mycket pengar i verksamheten. Det är ett mycket komplicerat läge nu och jag förutsätter att miljöpartiet tar sitt ansvar när det gäller situationen i Värmlandstrafiksstyrelse och snarast kommer fram till en lösning, säger Fredrik Larsson (M), ordförande i Landstingsstyrelsen.

Fredrik Larsson säger att mandatfördelningen i Värmlandstrafiksstyrelse står fast tills nästa val och att han förutsätter, att om det blir så att Jesper Johansson avsäger sig ordförandeskapet i styrelsen, att miljöpartiet utser en efterträdare till den posten.

Ulric Andersson säger till VF att alliansen bör prata med sina allierade och att landstingsstyrelsen måste ta sitt ansvar i frågan.

– Det är väldigt viktigt att en lösning kommer tillstånd fortast möjligt. Avgår styrelsen står vi inför ett jätteproblem. Jag har ännu inte hunnit prata med Fredrik Larsson, men det här är en fråga som bör diskuteras fortast möjligt, säger Ulric Andersson.

Tomas Riste (S), ordförande i region Värmland säger till VF det ännu inte kommit upp på dagordningen hur regionen ska agera i situationen där ledamöterna i Värmlandstrafiksstyrelse beslutat att ställa sina platser till förfogande.

Mer från Förstasidan

Bildextra: Här dör utmanarens dröm

21:02

Kris Meeke stoppades av en sten vid sidan av vägen.

Lesjöforssträckan stryks i rallyt

17:58

(Uppdaterad) Sébastien Ogier krävde besked om sträckorna. Nu har han fått ett – Lesjöforssträckan stryks på söndag.

Problem för Åhlin och Tidemand

14:27

Det vill sig inte i Svenska rallyt för Pontus Tidemand. Hemmahoppet fick stora problem på SS5 Svullrya 2 – precis som Fredrik Åhlin.
Efter fredagen är Åhlin dock tvåa och Tidemand fyra i WRC 2.

Ogier stoppades för fortkörning

20:15

På väg tillbaka från dagens sista sträcka stoppades den regerande världsmästaren av polis för fortkörning.

Följ rallyt –
sträcka för sträcka

09:26

Ogier leder efter fredagens sträckor – oväntad kvartett bakom.

Annons

Jubilaren

”Vore idiotiskt att sluta nu när det är så kul”

18:17

Nils Landgren fyller 60 år och 40-årsjubilerar som artist.

Annons

Kaffe och rally för prinsen

18:04

Prins Carl Philip är på plats i Värmland för att följa Rally Sweden.

Annons

Kod 291: Fel att hemligstämpla flyktingbrott

15:01

Kammarrätten slår fast att det var fel av polisen att hemligstämpla brott som begåtts på flyktingboenden.

"En käftsmäll på jägarkåren"

20:44

– Det är en riktig käftsmäll på hela Värmlands jägarkår, säger Bengt Nyman, Jägarnas riksförbund.

Rovdjursföreningen nöjd med beslutet

20:43

– Nu får jägarna och myndigheterna gå hem på kammaren och fundera på vad det är som gör att de inte får igenom sin licensjakt, säger Jan Bergstam, Svenska rovdjursföreningen.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Felix Guttke
Födelsedag: 2015-12-08
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons