"Min musik ska kännas overklig"

15:20

Christian Gabel från Hammarö vill skapa musikaliska rum utan ­verklighetsförankring eller krav på att kunna återges på en scen.

Annons

Kakor - skrot och givande samtal

13:46

På fredag dukas utställningen Kakor och konst: glas och skrot, upp i ­Östervallskogs hembygdsgård. ­Sedan väntas tre kreativa dagar, grundade i relationer och sötsaker.

Annons

Kinaresan bjöd på oväntad kulturkrock

09:48

I förra veckan återvände sju konstnärer som i Värmlands konstnärsförbunds regi genomfört en resa till Chengdu i Kina. Förhoppningen var att få arbeta tillsammans med kinesiska konstnärer och uppleva ett kulturellt utbyte, men under resan fick gruppen även känna av de kulturella skillnaderna.

Annons

Parkour – kreativitet och gränslös träning

14:06

Mellan 27-31 juli är det gemenskap och gränslös kreativitet som står på schemat. I alla fall om du har bestämt dig för att delta på Karlstad parkour academys sommar­läger för barn och ungdomar.

Tre dagars dansfest

13:34

– Jag vet inte varför det är så jävla trevligt.
Rasmus ”Dalslands höjdpunkt” Björklund kan inte riktigt formulera varför han gillar Fryksdalsdansen så mycket. Men han sitter i solen utanför en lila husvagn, dricker, ­lyssnar på musik och ser ut att må rätt gôtt i alla fall.

En rejäl dos musikunderhållning

08:52

Arrangörerna berättar om minimalt med repetitioner och att allting bara kommer att bli bättre. Caroline af Ugglas säger att hon tycker om att allting inte är perfekt på premiären och tror att det finns risk för att det blir sämre när allt sitter exakt samtidigt som hon säger sig vara perfekt­ionist.

Nästan-hundraårsjubileum i kvarnen

07:20

I dag bjuds det på fest i Segerfors kvarn. 99 fyllda år firas med en historisk återblick, konstutställning; bild och keramik, samt litteratur och lyrik.

Femton år i finnmarken firas

14:56

HAGFORS Kultur i Tiomilaskogen är ett etablerat evenemang. Och i år slår gårdarna på bergstopparna upp sina dörrar för att välkomna besökare för femtonde året i rad.

Nu startar dansfesten i Fryksdalen

14:07

Fryksdalsdansen lockar tusentals dans- och festsugna till Kolsnäsparken varje sommar. I dag drar dansfesten i gång för 29:e året.

Duo tacklar podcast-männen

09:28

Tilda Strandberg och Emmy Lindgren är duon bakom Oh Maj Podcasst. Där belyser de onda strukturer genom att bryta normer och ta för sig.

Hamnfesten breddar för yngre målgrupp

10:02

Arvika Hamnfest breddar sitt utbud. Artister som Tomas Ledin och Mustasch är redan klara för den lite äldre publiken. Nu meddelar hamnfesten att en gratis familjedag kommer äga rum under ­lördagen, åttonde augusti.

Christina är Värmlands senaste riksspelman

09:57

Värmland har fått en ny riksspelman. Det är Christina Lundqvist som på Korrö folkmusikfestival lyckades vinna utmärkelsen ­genom att spela värmländsk folkmusik på tvåradigt dragspel.

30-årsjubileum i Hornkullens silvergruva

07:08

I dag, mellan 10-17, firar Hornkullens silvergruva 30-årsjubileum. Gruvans historia stäcker sig långt bak i tiden, bortom digerdöden och Gustaf Vasas tid.

Allsång vid Klarälvens kant

06:37

I dag klockan 17 bjuder Erland Hagegård med vänner upp till klassisk allsång vid Klarälven. Förhoppningen är att Sandgrundsudden ska fyllas av toner och skratt.
– Förra året blev vi nog upp emot 3 000 personer, konstaterar Erland.

TV4 avslutar samarbete efter protest

TV
20:02

Efter Adam Tenstas protest i TV4:s Nyhetsmorgon avslutar kanalen sitt samarbete med Youtube-profilen Louise Andersson Bodin, från Grums, som skulle ha medverkat i det kommande programmet Spring, rapporterar Aftonbladet.

Keramikern som inte viker en tum

17:12

Joel Stuart-Beck använder gamla metoder för att skapa den rätta känslan, både i sin keramik och i sig själv. Det innebär mer arbete och mindre effektivitet, men ger en möjlighet att finna glädje.

Mopederna är packade och turnéklara

13:59

Tanken är full, flaket packat och längtan stor. Nu saknas bara scener, publik och jubel. På onsdag är Packmopedsturnén på rullning igen.

Tvådagars bluesfestival i Ölme

11:24

Sven Zetterberg, Rolf Wikström och Kokomo Kings är några av de band som uppträder vid Kristinehamns bluesfestival som anordnas vid Ölme diversehandel i Kristinehamn till helgen.

Statyn Mette är tillbaka

12:08

Det var många som trodde att statyn Mette blivit utsatt för brott. Rykten florerade om att hon hade värmts av solens strålar för en sista gång. Till er vill Ulf Eriksson från Arvika Konstförening säga några väl valda ord.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Ebba Lanz
Födelsedag: 2015-04-25
Annons