Annons

Priset för konstigaste traditioner går till...

08:42

I lördags var jag på kräftskiva. Hängde upp pappersmånar, satte på mig en lustig hatt, drack Akvavit och sörplade på kloförsedda djur som är släkt med spindlar.
Helt normalt beteende när man är uppvuxen i Sverige.

Annons

Jag trivs bättre här där jag är

06:51

”Alla ungdomar flyttar till storstäderna”, sa mamma uppgivet
Ja. Men vad ska vi egentligen dit att göra?

Nostalgi med Bruksfest

07:02

En inbjudan till en fest kom på Facebook för någon vecka sedan.

I bland vill jag slippa Reinfeldt och Löfven

06:59

Augusti har gått över i september och det är knappt två veckor kvar till valet.

Annons

I väntan på utomjordingarna

13:10

För två veckor sedan flög jag till Kina och för en vecka sen flög jag hem igen. Hur man än vrider och vänder på det så blir det ganska långa flygresor när man ska dit. Och hem. Så jag hann med att läsa en del på flygen och däremellan. Faktiskt läste jag mer än jag hade planerat.

Underskatta aldrig en snabbis i Arvika

08:46

Kenny Bräck kunde inte ha gjort det bättre.

Att stapla ved är en konst

08:40

Ved värmer tre gånger brukar man säga.

Annons

Överdriven internetparanoia

11:22

Allt vi gör på nätet finns kvar i all evighet. Därför har min rädsla för vad andra får veta genom en googling gjort att jag ständigt censurerar mig själv.

Vännen har gått ur tiden

08:48

Vännen Birgitta Stenberg har gått ur tiden. Vi träffades då vi båda var med i programmet ”Tête-à-tête” och höll sedan kontaken.

Höger eller vänster är frågan?

07:38

Ska vi gå åt höger eller vänster?

Sluta läsa och dra åt skogen!

09:43

Det händer en gång vart åttonde, tionde år – och nu är det dags. Skogarna formligen exploderar av de delikatesser som får gamla fransk-svenska kungar och samtliga italienare att dåna. Jag pratar givetvis om karljohanssvamp.

Tre veckor gör ingen sommar

07:42

I dag ska vi prata väder men inte vilket väder som helst utan sommarväder. Många av de jag träffar tycker att sommaren 2014 varit helt fantastisk med massor av sol och massor av värme.

Vad är egentligen ordning, Jan?

09:04

”Bättre ordning på lektionerna gör det lättare att koncentrera sig på studierna. Vi vill därför införa ett ordningsomdöme vid sidan av betyget.”

Jag erkänner

08:29

Jag erkänner. Jag tycker att det är väldigt roligt med kläder. Under flera år har jag försökt att trycka ner det här intresset. Jag har skämts för det.

Bondbönor och feminist-sallad

09:17

Jag tänker på mat mest hela tiden. Mat och efterrätter.

Triss i körkort

07:31

Det var under stort hemlighetsmakeri som jag och mina två systrar bestämde oss för att ta tag i det här med körkort en gång för alla. Att hinna med övningskörning och teoriplugg samtidigt som man arbetar heltid eller studerar till förskollärare är ingen lätt uppgift.

Det är tjejerna som ska fixa det

07:49

Tänk att det har gått tio år sedan den där magiska kvällen i Aten när Stefan Holm tog sig ur ett nästan hopplöst underläge och vann OS-guld i höjdhopp. Jag blev så euforisk att det blev en huvudledare om folkhemshopparens bragd, där jag föreslog en ny helgdag.

Nya och gamla vänner via Facebook

06:58

Då och då hör man kritik mot Facebook, vanligen av det fåtal personer som valt att inte vara med i det sociala nätverket. Men jag anser att fördelarna med råge överväger nackdelarna.

Byggkranar på gott och ont

14:21

Ju längre jag har bott i Grekland, desto längre bort söker jag mig från motorvägar och byggkranar där det stora livet vill imponera med glassiga hotell och gallerior. Det är i den lilla fiskebyn jag vill sitta och se fiskebåtarna styra ut i soluppgången för att hämta näten. Snart finns det inte mycket kvar av det genuint grekiska. Grekland exploateras hårt och många små fiskelägen har förvandlats till kulisser med stora livlösa hotellkomplex som en stödkrage i betong kring ett vackert ansikte.

Jag ber om ursäkt för de försenade tågen

13:58

Det går inte att blunda för verkligheten, för perrongerna.

Annons

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Lillie Maria Therese Andersson
Födelsedag: 2014-08-14
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons