Fredag, 26 maj - vecka 21
Karlstad

Framtiden oklar för HA-gården

Foto: Värmlands Folkblad

Karlstads kommun räknar med att Hells Angels lämnar gården i Härtsöga om inte alltför lång tid.

– De har betalat hyran för april månad men vi behöver ge dem skälig tid att ordna det praktiska med flytten. Men vi räknar med att de flyttar om några veckor, säger Ulf Nyqvist, kommundirektör i Karlstads kommun.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var under tisdagen som Högsta domstolen kom med beskedet att de inte beviljar prövningstillstånd i tvisten mellan Karlstads kommun och Solstadens motorsport. Tvisten handlade om huruvida kommunen hade rätt att vräka Solstadens motorsport som hyresgäster från gården i Härtsöga eftersom det inte gått att försäkra fastigheten hos något försäkringsbolag. Kommunen fick rätt i hovrätten och det är alltså den domen som nu kommer att gälla.

– Deras advokat

<>– Vad det skulle kunna vara för eventuella verksamheter där är för tidigt att säga. Vi har egentligen inte tänkt någonting på detta utan först och främst behöver vi komma in och inspektera gården. Vi får ta det därifrån helt enkelt, säger Ulf Nyqvist.

Polisen ser

<>– Det vet vi inte. Men om det finns några som upplåter lokaler åt dem eller hyr ut kommer vi att syna dem i sömmarna också, det kan jag säga.

Polisen kommer nu

<>– Vi kan ju tänkas hamna i en situation där vi får bistå med handräckning. Om de inte flyttar kommer kommunen kanske att lämna över en vräkning till Kronofogden för verkställighet och då kan det sannolikt tänkas att Kronofogden kommer att begära handräckning från polisen. Men jag förutsätter att flytten kommer att gå lugnt och städat till, säger Lars Wirén.

Karlstads kommun

Rätta oss
1 / 1

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!