Lördag, 27 maj - vecka 21
Karlstad

Fint fiskafänge för påsklovsknattarna

Foto: Helena Dahlgren

Vindstilla och soligt vid Sandbäckstjärn: perfekt för påsklovsfiske.

Några av ynglingarna behövde knappt inte mer än att kasta i dragen innan regnbågarna högg.

– Den här ska bli lunch... eller middag, säger Olle Kirke, 10.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Han visar upp resultatet av blott fyra kast med haspelspöet: en grann regnbågslax på knappa kilot. Då är det skoj att fiska.

– Ja, verkligen! Jag brukar fiska en del vid vår sommarstuga ibland, men nån sån här fisk har jag aldrig fångat förr. Jag har inte använt ett sånt spö som jag lånade här heller, men det gick ju bra ändå, konstaterar han.

I avdelningen

<>– När det är så här soligt och ljust ska man välja nåt ljust och färggrant, säger han och visar upp sin rödtonade ”Roger”.

Påsklovsfisket

<>Ungdomsansvarige Joakim Eriksson konstaterar att det finns en hel del fisk, trots att man ännu inte kommit igång med utsättningar för året.

– Nej, de här är kvar sen i fjol. Tanken var att hinna göra en utsättning innan påsk, men regnbågarna hämtas från Knon norr om Hagfors och där låg isen kvar på sjön fortfarande. Men framåt månadsskiftet ska vi se till att fylla på med runt 100 kilo. Vi brukar göra fem såna utsättningar per år, då håller vi balansen bra.

• Hur går det med tjuvfisket i tjärnet?

<>– Vi har haft en hel del problem med det tidigare, men nu har vi fått in flera nya tillsynsmän och det börjar bli bättre. Ett dagskort kostar ju inte mer än 120 kronor, 100 om man är medlem i Sportfiskarna.

Rätta oss
1 / 5

2 / 5

Tioårige Olle Kirke behövde bara fyra kast med haspelspöet innan den här fina regnbågen högg. ”Ändå har jag aldrig använt ett sånt här spö förr”, säger han

3 / 5

4 / 5

5 / 5

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!