Fredag, 26 maj - vecka 21
Debatt

Varför slopa välfungerande vård?

Foto: Ingvar Karmhed /TT

En kommentar till ett rejält dissande av Nävaplatserna i Kristinehamn och Säffle.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Vi blev förvånade över att Mats Sandström, landstingspolitiker i Värmlands läns landsting, i sitt första maj-tal uttalade sig synnerligen negativt om två landstingsråd som enligt honom ordnat till dessa närvårdsplatser i stort sett på eget bevåg. Om så vore; en eloge till två resultatinriktade politiker!

Men!

Om Mats inte var sjuk just den dagen som beslutet klubbades i fullmäktige och sedan inte har läst protokollet efter att beslutet tagits om att inrätta närvårdsplatser i Kristinehamn och Säffle, så är det väl dags för oss att informera honom om att beslutet togs i landstingsfullmäktige av dess folkvalda ledamöter i helt laga ordning.

<>Som vi har uppfattat det ska utvärdering av projektet ske efter viss tid. Om utfallet visar sig vara positivt ska fler närvårdsplatser inrättas i länet där behoven finns.

Kan CSK avlastas och patienterna blir snabbare rehabiliterade och nöjda så sparar skattebetalarna på denna behandlingsform.

Tänk på att i kommande val ta reda på värdet av god och nära vård och rösta så att NÄVA blir kvar i Kristinehamn!

Rätta oss
1 / 1

"Kan CSK avlastas och patienterna blir snabbare rehabiliterade och nöjda så sparar skattebetalarna på denna behandlingsform." Det menar debattskribenterna.

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!