Annons

Hatet får inte styra

04:35

Erfarna och mycket skickliga programledaren Alexandra Pascalidou slutar på Ring P1. Gårdagens sändning blev hennes sista.

Annons

”Ingen bryr sig”

04:30

En servitris går fram till ett större sällskap män och frågar om de har allt de behöver. Mannen närmast ser servitrisen djupt i ögonen och tar tag i hennes rumpa. ”Jag fick lirka mig ur hans grepp med våld”, berättar hon.

Varför så billigt utländskt kött?

07:18

Svar till Klas Olsson Konsum Värmland

Bygg mer i trä för att minska klimatpåverkan

07:17

Att bruka våra skogar på rätt sätt och bygga mer i trä bidrar i hög grad till att minska koldioxidutsläppen och hjälper Sverige att nå sina klimatmål, skriver debattörerna.

Annons

2014 – ett katastrofalt år

04:30

Amnesty årsrapport är ovanligt dyster läsning i år. Det brukar inte vara särskilt upplyftande att ta del av människorättsorganisationens beskrivning av tillståndet för mänskligheten, men den här gången är det ännu värre än vanligt.

Det är synd om Margot Wallström

08:26

Vår utrikesminister sitter illa till. Hur sover hon om nätterna? Hennes deklaration om en ”feministisk utrikespolitik” uppskattades i alla möjliga läger. Äntligen, efter Carl Bildt, fanns en kvinna som var känslosam och därmed kanske trovärdig och ärlig på utrikesministerposten.

Vägen liknar en kostig

08:26

Jag har en undran till de personer som har hand om vägsträckan Hagfors-Molkom.

Annons

Ekonomiskt lättsinne i Säffle kommun

08:26

Maktbalansen är ojämlik i Säffle, då Socialdemokraterna som största parti inte har haft viceposterna i styrelser och nämnder och inte fått vara med i beredningar inför nämnder och styrelser. Hur mycket information har vi missat på grund av dålig insyn?

Jag tror inte vi är lika inför domstolarna

08:26

En nämndeman, denna gång en kvinna, står i en bankomatkö för att ta ut pengar. Framför henne i kön står en äldre dam för att göra likaledes, alltså ta ut pengar. Vad händer, jo denna dam tar ut en summa pengar och glömmer att ta hand om dessa, vilket föranleder nämndemannen “kvinnan” att ta dessa pengar.

Är det kommunala självstyret förhandlingsbart?

08:25

Det krävs en T-banestation nära Ikea för att möbeljätten skall kunna bygga ytterligare ett varuhus i Stockholm, har vi – via media – fått besked om för några veckor sedan. När man har så tuffa anspråk på huvudstaden vid en nylokalisering, vilka krav på den fysiska planeringen har man då inte kunnat ställa vid nylokaliseringar av IKEA-varuhusen runt om i landet? Jag tänker då på städer som Karlstad, Örebro, Uddevalla, Kalmar och Sundsvall.

Riktigt schysta pristagare

04:35

Hur gör man en jämställd dagstidning? Ja, vi på VF brukar räkna hur många män respektive kvinnor vi skriver om och har på bild i tidningen.

Stoppa rekrytering till IS

04:30

Det går inte en dag utan fasansfulla rapporter om den extrema jihadistgruppen Islamiska statens (IS) härjningar. I måndags kidnappades minst 90 kristna assyrier från byar i Syrien och i Afghanistan misstänker myndigheterna att IS ligger bakom gripandet av 30 shiamuslimska män på en buss.

Karlstads politiker måste ha en egen sedelpress

14:40

Jag är så glad att jag bor i Karlstads kommun.

Kultur är inte ”grädde på moset”

10:21

När den borgerliga politiska majoriteten i Karlstad efter valet presenterade sina ambitioner för de närmaste fyra åren fanns det inga ambitioner inom kulturens område.

Två helt skilda upplevelser

10:21

”Tack det går bra.” ”Kommer att få hjälp.” ”Har fruktansvärd värk i foten.” ”Tack för din vänlighet.” Tror inte att detta lät så övertygande, där jag stod på knä, lutad mot en parkerad bil, och hängande på kryckorna. ”Champions of Rock” var en helt fantastisk upplevelse. Peter Johansson med gäster, mycket kompetenta musiker. En njutning, helt underbar helkväll.

Hundar sänkte min livskvalité

10:21

Information till Daniel Schützer Årjäng.

Den nya vargpolitiken

10:17

Svar till FP-artikel 5/2

Kommunikation gör skillnad

10:17

I dag delas Kommunikatörspriset i Värmland ut för tolfte gången.

Oroväckande medieutveckling

04:35

I dag arrangeras Kommunikatörsdagen på Karlstads universitet och i dag beskriver vi i VF en oroväckande utveckling. Antalet granskande journalister blir allt färre och antalet anställda kommunikatörer blir allt fler. Det gäller både i riket och i Värmland.

Köp inte danskt griskött

04:30

Danska grisuppfödare har medvetet avlat fram suggor så att de ska föda allt större kullar. En konsekvens av denna manipulation av naturen är att många smågrisar föds svaga och inte orkar dia. De blir olönsamma och måste därför bort.

Hon forskar bort bilberoendet

Tar du bilen till jobbet? Trots att det finns bra kollektivtrafik? Förtvivla icke: att byta färdsätt ÄR svårt.

Världens äldsta katt bor i Värmland?

Katter blir 18-20 år. Kanske nåt enstaka år till, i undantagsfall. Den informationen har inte nått stallkatten Missan i Linnebäck. I vår fyller hon 30!

Annons

Vinn en I-pad!

Var med i bildtävlingen "Livet värt att leva".