Historisk rättegång i Grekland

13:57

69 medlemmar av nazistpartiet Gyllene Gryning står i Aten åtalade för att ha tillhört en kriminell organisation och för att ha mord, misshandel, utpressning, olaga vapeninnehav och mycket annat på sitt samvete.

Annons

Stig Dagerman om flyktingar och EU-migranter

13:56

Stig Dagerman tog sitt liv trettioett år ung för sextio år sedan. Han var deprimerad över nöden han hade upplevt under sina efterkrigsresor i ett sargat Europa, och av orättvisor och fattigdom han såg i den tidens Sverige.

Annons

Kan det ofattbara hända igen?

04:30

Det var en varm sommardag i den polska byn Jebwabne i juli 1941. Den ryska ockupationen var ersatt av tyska trupper. Men det var inte nazisterna som samlade ihop byns alla judar, föste dem till en lada och tände på.

Annons

Skäms, Stefan och Magdalena!

12:26

Hallå, Stefan och Magdalena! Vart tog pensionärerna vägen i 1 maj-talen?

Har 112 rätt person på rätt plats?

12:26

Natten mellan 23 och 24 april cirka kl. 23.30 hade min vän sådana smärtor så jag ringde 112. Trodde i min enfald att vi skulle få hjälp- men icke!

Tänker ta ansvar för eleverna

12:25

Kommentar till ledare i VF 30/4.

Nej, industrin är inte borta

04:35

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt åkte till World Economic Forum i Davos för två år sedan och förklarade inför en förvånad församling att industrin i Sverige var ”basically gone”.

Lyssna på OECD:s kritik

04:30

Förre utbildningsministern Jan Björklund (FP) hade i december 2013 en kort stund av klarsyn efter den senaste Pisa-mätningen av svenska elevers kunskaper. Sverige hade den sämsta kunskapsutvecklingen i hela OECD, och Björklund bad därför OECD att förklara vad som hade gått snett.

Försvarsuppgörelsen är en viktig markering

06:58

Det är en styrka i en orolig tid att det nu finns en bred uppslutning i Sveriges riksdag kring en betydande höjning av försvarsanslaget, något som vi har drivit i förhandlingarna med regeringen. Inte minst är det en viktig markering mot alla länder i Östersjöområdet. Det skriver Hans Wallmark, försvarspolitisk talesperson (M), och Pia Hallström, riksdagsledamot för Värmland (M).

Ögonläkare har opererat 2,6 miljoner personer

06:57

2,6 miljoner personer i 34 länder ögonopererade av kubanska läkare sedan den 10 juli 2004 i det så kallade “Mirakeluppdraget” (Misión Milagro).

Kapitalismen har inget egenvärde

06:57

I Tyskland har en reform som kallas för ”minijobb” minskat arbetslösheten med 40 procent de senaste åren.

Ekonomin blev en krabba

04:30

Grunden till höjd levnadsstandard är ökad produktivitet.

Ett positivt besked för hemvärnet

11:18

I regeringens försvarspolitiska inriktningsproposition för åren 2016-2020 framgår att den enskilt viktigaste uppgiften för Försvarsmakten är att stärka den operativa förmågan. Detta föreslås ske i fem steg inom områden som Försvarsmakten pekat ut.

Karlstad 100 000 är idag inte ens Karlstad 1 000

11:18

Karlstad växer alldeles för sakta och har svårt att behålla sin position jämfört med andra medelstora städer. Karlstad var 2014 endast nummer 22 av Sveriges kommuner när det gäller befolkningsantal. Vi faller successivt i den listan men vad som är allvarligare är att vår befolkningsökning är så otroligt mycket lägre än de jämförelsekommuner vi oftast jämför oss med.

Moderat exkluderande människosyn

13:29

Järnrörsmannen Kent Ekeroth (SD) är glad i dag. Moderaterna har köpt hans och Sverigedemokraternas förslag om att kriminalisera det organiserade tiggeriet rakt av.

Vi vill återge framtidshoppet till de unga

07:01

I morgon manifesterar vi socialdemokrater mot de orättvisor vi ser i vårt land och runt om i vår värld. Vi vill bjuda in dig till att delta i denna manifestation.

Utöya blir aldrig en plats för glädje igen

07:00

På NRK nyheter, är Utöya i fokus igen!

Har du koll på ditt barn under Valborg?

07:00

Vi hälsar våren välkommen med Valborgsmässofirande. Allt är ljust och glatt, eller?

Framtiden börjar i skolan

06:59

En av de viktigaste investeringarna för framtiden är skolan.

Vinst går före kvalitet

04:35

Plusgymnasiet i Karlstad lägger ner. De 29 elever som sökt till skolan i höst får i stället söka till andra skolor.

Annons

Köp lösnummer

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Ludvig
Födelsedag: 2015-03-19
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons