Vill du stoppa mödradödligheten?

08:16

Alla är välkomna att gå med och stödja RFSU:s arbete för att minska mödradödligheten. Gå barnvagnsmarschen med oss – med eller utan barnvagn! Det skriver Anna Ivarsson, RFSU i Karlstad.

Annons

Att kalla Posten för knarklangare är obegåvat

08:16

Daniel Fernström, chef för Värmlandspolisens ungdomsgrupp, säger i en artikel i VF den 17 april att Posten idag är den största knarklangaren.

Filper kanske kan förstå att invandrare utvecklar Sverige

08:16

Nu är påsken över. Har tillbringat ett par dagar av denna soliga helg med att åka runt i norra Värmland på konstrunda. Vilket i sig kräver en särskild beskrivning.

Rimliga krav på friskolorna

04:35

Det var regeringen Bildt som öppnade för friskolornas expansion i början av 90-talet. Nu är var sjätte grundskola och var tredje gymnasieskola en fristående skola.

Annons

Tunt och skramligt utspel

04:30

Den dramatiska utvecklingen i Ukraina har satt eld i baken på alliansregeringen. Den kan inte invänta försvarsberedningens analys och förslag som ska komma om tre veckor.

Gemenskapsfest inte värd besväret

09:09

Tack för att ni gjorde en gemenskapsfest på Orrholmen i lördags som gjorde tillvaron till ett inferno för oss som bor på östra sidan på Orrholmen.

Skolornas huvudmän ska styra resurserna

09:03

Skolfrågan ligger högt upp på den politiska dagordningen just nu. Som tidigare rektor och lärare gläder det mig speciellt att Alliansregeringen som nyligen presenterade den ekonomiska vårpropositionen, riktar in sig på ett flertal satsningar som syftar till mer kunskap i skolan.

Annons

Vi kan inte tänka bort EU

09:02

Den 25 maj är det val till parlamentet i EU. Jag ska rösta, ska du?

Världens utsatta behöver hjälp

09:01

Världens länder har en hel del kvar att lära om hur man bäst arbetar med konfliktdrabbade länder. Tidigare har vi ibland underskattat svårigheterna att bygga upp sönderfallande stater. I dag vet vi att det kommer att ta tid. Det skriver Aleksander Gabelic, ordförande i Svenska FN-förbundet.

En hållbar framtid utan kommunal strålning

11:36

Vi delar Anders Anderssons goda idéer om att bygga våra hus mer energieffektiva, arbeta för att elproduktion genom solenergi ska få bättre förutsättningar, att flygbränsle ska beskattas och att vi ska skatteväxla så att skatt på arbete minskas och skatt på energi ökar.

Lever vi i samma värld?

11:35

Lever män och kvinnor i samma värld? Lever vi under samma villkor?

Största konsument- satsningen på decennier

11:35

Det är hög tid att ta ett helhetsgrepp om informationen och vägledningen till konsumenterna. Det skriver Birgitta Ohlsson, konsumentminister (FP) och Anders Knape, ordförande (M) för Sveriges Kommuner och Landsting.

Livsfarlig brist på vårdplatser

04:30

P1-programmet Kaliber har granskat 585 Lex Maria-beslut från förra året. De har hittat 35 dödsfall och 24 vårdskador som helt eller delvis har orsakats av brist på vårdplatser eller personal på landets sjukhus.

En promenad i Karlstads förfall

08:01

Varför är renhållningen av det offentliga rummet och underhåll av ”fasta inventarier” så undermålig i Karlstad?

Vem är det som ska uppfostra barnen?

08:00

Varje dag finns det tiotusentals barn som går till skolan och genomlider ett helvete. De misshandlas, hånas och även hotas till livet.

Arbetslösheten leder till ett försvagat Sverige

07:49

Anders Borg skäller ofta på storbankerna. Men vad han säger och vad han gör hänger inte ihop.

Tar frisören betalt för håret eller könet?

07:37

När ska frisörerna sluta diskriminera kvinnor egentligen?

Hon har rätt att köra sitt race

04:30

Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider varnade i förra veckan i en ledare i ETC väljarna för att rösta på Gudrun Schymans Feministiskt Initiativ (FI). Han menade att risken är stor att det blir en bortkastad röst.

Tack till Grums hyresbostäder

07:36

Ett fång rosor till Grums hyresbostäder.

Livsfarlig korsning ut på 61:an

07:34

Vi förälder med ungdomar från ett fotbollslag agerade i lördags parkeringsguider för shoppingcentret Nord, och insåg att det verkligen var välbehövligt med mycket trafik från mestadels shopping glada norrmän.
Man insåg snabbt att korsningen ut på 61:an visade sig vara direkt livsfarlig att köra igenom.

Annons

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Anniie
Födelsedag: 2014-02-22
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons