Annons
Värmlands Folkblad fredag 1 augusti - vecka 31
P.S

Lågoffensivt krig mot kvinnor

Karin Wallmander
Gomorron

Kameran på taket och borttappad bil

Thony Liljemark
Ledare

Antisemitism ökar

Jonas Bergström
Ledare

Ungern avskaffar demokratin

Jonas Bergström
Gomorron

Ingen ska behöva dölja den man älskar

Louice Tapper Jansso...
Ledare

Han, hon, hen

Jonas Bergström
Gomorron

Snabba projekt är min melodi

Lisa Harkman
Ledare

Firande utan glädje

Jonas Bergström

Väder

18 ᴼ

Sök på VF.se

Restaurangfacket sviker oss arbetare

12:49

Efter flera år som anställd inom restaurang och lika många år som medlem i hotell- och restaurangfacket, HRF, börjar jag fundera vilka mitt fack faktiskt företräder? De senaste åren upplever jag att jag som medlem blivit en bricka i ett spel för att stödja politiska partier som jag inte har några sympatier med.

Annons

”Alliansens tårta är hel och fin, men grädden luktar surt”

12:48

Har ni sett Alliansens senaste reklamfilm, där deras tårta håller ihop medans den ”rödgrönas” inte håller vad den lovar !

En haltande politik som står i vägen för resultat

12:48

När man hör teorier om att regeringen efter riksdagsvalet 14 september i år blir en sammanslagning av Moderaterna och Socialdemokraterna, väcks tankar till liv om vilket Sverige vi med en sådan regering får under den kommande mandatperioden. Vill vi återuppleva ett samarbete som vi inte sett i svensk politik på nästan 70 år?

Sommarjobb – lika väg till arbete för alla

11:41

Sedan millennieskiftet har SSU varje år genomfört en kartläggning av svenska kommuners sommarjobbsinsatser riktade mot ungdomar i gymnasieåldern. Bland annat tittar vi på antalet erbjudna sommarjobb och feriepraktikplatser, lön, anställningens längd samt samarbete med fackliga organisationer och privat näringsliv.

Annons

Jobben förblir i fokus

11:41

Jobben förblir den viktigaste frågan inför det kommande valet. Precis som under förra valrörelsen lyser konstruktiva förslag kring hur vi kan få in fler i arbete med sin frånvaro.

Antisemitism ökar

04:20

I samband med Israels aggression mot Gaza har antisemitismen ökat, i Europa och i Sverige. I Frankrike har våldsamma demonstrationer riktats mot synagogor. I Sverige märker judiska företrädare en ökad hotbild mot judar. Äggkastning, hakkors och bombhot har drabbat judiska församlingar.

Ungern avskaffar demokratin

04:10

Ungerns premiärminister Victor Orban sa i lördags att han vill avskaffa demokratin och göra Ungern till en icke-liberal stat. Demokrati är ineffektivt menar Obran och istället pekar han på Ryssland, Turkiet och Kina som förebilder.

Annons

Varför välja fattigdom, när man kan vara rik?

12:54

Alliansens politik går ut på att gynna dom som redan har det bra genom tex. jobbskatteavdrag, ROT o RUT och läxhjälp och sedan kalla det för att man gör avdrag som faktiskt oxå gynnar andra parter och därför är befogade.

Han, hon, hen

04:30

Igår meddelades att ordet hen kommer att finnas med i Svenska Akademiens ordlista från april 2015.

Krossa normer – rädda liv

04:30

Det var mitt i vintern. Jag var med några vänner när samtalet kom. En vän hade försökt ta sitt liv och vårdades nu på intensiven. Vi släppte allt och åkte iväg till sjukhuset.

Det hände något när köttet lades på hyllan

09:22

Själva bytet från kött till jordnötter & co var peanuts. Det är tankarna som är påfrestande eftersom världen blir absurd i dem. Min grundläggande uppfostran och värderingarna från skolan har krossats.

Prioritera arbetet mot hatbrott

04:30

Igår hissades regnbågsflaggan för första gången på ett par polisstationer. Detta för att ta ställning för HBT-personers rättigheter samtidigt som Pride-veckan nu inleds i Stockholm. Vad som verkligen skulle betyda något för HBTQ-personer trygghet vore om arbetet mot hatbrott prioriterades.

Firande utan glädje

04:30

Igår inleddes Eid Al-Fitr, den stora glädjehögtid som avslutar den muslimska fastemånaden Ramadan. I Sverige och över hela världen firades detta traditionsenligt. Men i Gaza var dagen fylld av sorg.

ID-kapning – ett växande problem

07:34

Ett mycket uppmärksammat brott de senaste åren är fakturabedrägeri, även känt som bluffakturor som skickas till privatpersoner och företag.

Jobb och välfärd – tydlig koppling

07:34

Sverige har en välfärd som vi länge har kunnat vara stolta över.

RISK kämpar för att stoppa könsstympningarna

07:17

Socialstyrelsen skriver: ”Traditionen att könsstympa flickor förekommer framför allt i stora delar av Afrika, men också i en del länder på arabiska halvön, Yemen, Oman, Förenade Arabemiraten och Bahrain. Det förekommer också i Indonesien, Malaysia och bland vissa muslimska grupper i Pakistan, Indien och på Filippinerna.”

Närproducerat – en bluff

07:17

Matens etiska konsekvenser är ofta på tapeten numera. Försäljningen av ekologisk mat ökar, och allt fler blir vegetarianer och veganer – idag är siffran uppe i tio procent.

Bra för banken eller för Sverige?

04:30

Att skälla på bankerna för att de tjänar pengar är som att skälla på intjäningsförmågan hos det företag där man själv står på lönelistan. Fast värre.
Det skriver Widar Andersson, chefredaktör på Folkbladet, i en ledare (21/7) där han försvarar bankernas vinster.

Schyssta villkor?

04:30

I fredags skrev Kvällsposten om Tareg och Habib i Malmö. De betalde över 113 000 kronor för ett arbetstillstånd i Sverige och lämnade Bangladesh.

Förr i tiden var anställda livegna

13:00

Lyssnade på nyheterna i Radio Värmland. Där pratade man om problemet med att få undersköterskor som semestervikarier på Gunnarskärsgården, Hammarö kommun.

Annons

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Charlie
Födelsedag: 2014-05-04
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons