Makten döljer botemedel mot ebola

10:21

Visst är ebola skrämmande, men är det inte ännu mer skrämmande att makten/kapitalet/läkemedelsindustrin döljer att det finns bot mot ebola, men denna bot går inte att patentera och därmed inte att tjäna pengar på.

Annons

Solidaritet inom Coop

10:19

Turerna kring vd och styrelsen hos Konsum Värmland kan man undra över, vilka befogenheter har man som tjänsteman och styrelseledamot, när man arbetar inom en kooperativ verksamhet.

Till dig som skvätte ner den nioåriga pojken

10:18

Den här insändaren är till dig som körde bil i hög hastighet på Brattgårdsgatan i höjd med bäcken och Brattska Gården.

Den följsamme medborgaren

10:16

I den här krönikan tar Bengt Starrin upp ett klassiskt socialpsykologiskt experiment om grupptryck och funderar över vad det är som gör att vi inte vill skilja oss från mängden utan göra som Svensson gör.

Annons

Nu kommer abortmotståndet smygande igen

04:30

Häromveckan skulle drottning Silvia tagit emot ett pris för sitt arbete med världens barn av juristorganisationen Scandinavian Human Rights Lawyers, SHL, som primärt arbetar mot trafficking, vid en tillställning vid Uppsala universitet.

Investera mer för framtiden

10:17

Fem miljarder kronor till mer personal i en äldrevård som går på knäna. Åtta miljarder till ett jobbpaket med tyngdpunkt på att minska ungdomsarbetslösheten och stärka välfärden. Stora satsningar för att lyfta skolan och lärarna.

Brukaren kan själv bestämma

09:18

Varför ödsla energi på att klaga på Frösunda? Tala med brukaren/kunden som med ett telefonsamtal kan byta assistansbolag. Det finns över 200 att välja mellan. Ett gott råd, välj svenskt.

Annons

Vi dras in utan skydd från Nato

09:17

Replik på Peter Frankes ledare i VF den 22 oktober

Grattis, världen

09:17

Vi, de förenade nationernas folk, är beslutna att rädda kommande släktled undan krigets gissel, som tillfogat .
mänskligheten outsägliga lidanden, att betyga vår tro på de grundläggande mänskliga rättigheterna, på den enskilda människans värdighet och värde, på lika rättigheter för män och kvinnor samt för stora och små nationer, att öva fördragsamhet och leva tillsammans i fred med varandra såsom goda grannar, och så vidare.

”Hur många är pendlare?”

09:17

När man läser igenom remissunderlaget för Närtrafik i Värmland konstateras att det är ett välgrundat statistiskt underlag som man vill lösa. 23 procent av värmlänningarna bor mer än 1,5 kilometer till närmaste kollektivtrafikpunkt med mindre än tre dubbelturer per dag. Närmare bestämt 63 000 personer.

Gränslösa möjligheter

13:34

Genom alla tider har människor flyttat sig efter mat och utkomst. Gränsområdena mellan Norge och Sverige fungerar som utvidgade bo- och arbetsmarknadsregioner som ger ökade möjligheter till arbete och inkomst.

Global samling i en orolig tid

13:34

FN-dagen den 24 oktober firas i år i en tid av global oro. Konflikterna i Syrien, Irak, Ukraina och Centralafrikanska republiken kräver uppmärksamhet och agerande. Trots stora utvecklingsframsteg går fortfarande en miljard människor och lägger sig hungriga varje kväll.

Löjligt trams från oppositionen

04:35

Regeringen satsar nästan åtta miljarder kronor på ett jobbpaket i budgeten för nästa år.

Rusta upp psykiatrin

04:30

En 24-årig kvinna berättar i DN (20/10) om sina kontakter med psykiatrin. Hon har två diagnoser, tre självmordsförsök och många år av medicinering i bagaget.

Följ kommun­politiken med kritiska ögon

10:02

Valet gav Sverigedemokraterna 4 mandat och kommunens bästa 1 mandat.

Floden av skräp

10:02

När man börjar gå från Oskarslund mot centrum är trottoaren skapligt ren. l höjd med Engelska skolan uppstår en rännil av godispapper. Fortsätter vi österut, förbi ”mejeriet”, nedför backen vid Statoil följer godispapperbäcken med till i höjd med Sonnelids och Max hamburgerkedja.

Gör järnväg av cykelbanan

10:02

Vi har alla läst om hur nödvändigt det är att länets största järnverk, det i Hagfors, får järnvägsförbindelse med riksnätet, och undersökning pågår om detta skulle vara möjligt genom att dra nytt spår i det som finns kvar av den gamla NKlJ-banan från Hagfors till Filipstad. Ett enormt jobbigt projekt genomfört bara till stora kostnader och problem.

En seger för småföretagen

09:58

Kostnadsansvaret för de två första sjuklöneveckorna har varit och är än så länge en av de största riskerna och därmed ett av de största hindren för ett litet företag att anställa sin första eller ytterligare någon medarbetare.

Landstinget behöver ett majoritetsstyre (3)

09:58

I två tidigare artiklar (VF 8 och 17 oktober) har undertecknat varnat för det minoritetsstyre som nu är på gång inom Landstinget i Värmland. Inget av de hittillsvarande blocken når upp till de 41 mandat som krävs för en majoritet; så ser de höstkärva realiteterna ut.

Vansinnig planering

04:35

Bristen på sjuksköterskor är akut vid akutmottagningen vid Centralsjukhuset. Var femte tjänst är vakant.

Annons

Köp lösnummer

Hockeytipset

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Gustav
Födelsedag: 2014-10-06

Storsatsning på Bergvik

Konsum storsatsar på Bergvik köpcenter. Företaget lägger 200 miljoner på att bygga om och fräscha upp.

De får så många komplimanger

Varje år åker systrarna Margot, 90, och Mariann, 88, på lyxkryssning. Då sminkar de sig, fixar håret, klär upp sig, dricker martini – och råkar ut för diverse dråpligheter.

– Gör som oss, åk iväg om ni kan, uppmanar Margot.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons