Annons

Växande klyftor inte bra för samhället

04:30

Gapet mellan rika och fattiga ökar i de flesta av OECD:s 34 medlemsländer. I en ny rapport har samarbetsorganisationen studerat utvecklingen de senaste 30 åren och slutsatsen är ett kraftigt underkänt betyg för Alliansens ekonomiska politik, som Sverige tyvärr ser ut att få leva med även 2015.

Annons

En fröjdefull jul?

09:24

Nu är det dags igen för julpynt och julmusik i alla affärer. Det ska bakas och pyntas hemma. Det är julavslutningar i förskolan, skolan och i föreningen. Många frågor dyker upp: Hur skall vi fira julen? Ska vi resa till släkten eller stanna hemma? Var skall jag fira julen? Kommer Tomten?

Hjärtsäkra helg- resorna i Värmland

09:24

De senaste två åren har 324 fall av plötsligt hjärtstopp inträffat utanför sjukhus i Värmland. Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtat oväntat stannar. Den drabbade blir medvetslös och slutar att andas.

Annons

Rent mjöl i påsen?

09:23

Öppet brev till Konsum Värmland

Svårt med kommunikation

09:23

Det handlar om det här med telefontider, max en halvtimma eller en timma i veckan. Hur ställer sig landstinget i den frågan: är det bra eller dåligt?

Tack för den helomvändningen

04:30

Det blev inget beslut om att drastiskt skära ner stödet till landets kulturtidskrifter. I stället skickade riksdagen i går tillbaka ärendet till kulturutskottet.

Annons

Krig i integrationens namn

04:30

Det pågår ett inbördeskrig inom högern. Konservativa krafter vill begränsa invandringen. Vissa liberaler kämpar emot. Samtidigt verkar högern enas i integrationspolitiken.

Om att anpassa ambitionsnivån

08:37

Svar på debattartikeln Möta behov eller mäta prestation i VF 17/12

Fokus på jobb, skola och välfärd

08:36

Vad vill majoriteten (M-MP-FP-KD-C) med jobben och Karlstads utveckling? Byggen stoppas, entreprenörer motarbetas och deras budgetförslag och strategiska plan innehåller inget nytt. Det är ”business as usual”. Jag är övertygad om att Karlstadsborna har större förväntningar än så på politiken. Det skriver Linda Larsson, kommunalråd (S) i Karlstad.

Vad är det att vara svensk egentligen?

08:30

Jag är född i en liten by i norra Sverige, så liten att det bara var mammas och pappas hus i den lilla byn. För att ta sig till skolan åkte man taxi till nästa lilla by där det bodde några fler. Det fanns inga invandrare så långt ögat kunde nå.

Äntligen islossning

04:35

Gårdagens bästa nyhet kom från Havanna och Washington. Efter 53 år av kallt krig mellan USA och Kuba kommer nu en efterlängtad islossning.

Kulturskymning råder

04:30

Det var en hel del riktigt bra saker i Alice Bah Kuhnkes kulturbudget, även om hon blev hudflängd av borgerliga tyckare och kulturpersonligheter.

Utryckningsförare får inte drabbas av repressalier

14:15

Man måste ha rätt som ambulanssjuksköterska att vid trötthet lämna ifrån sig bilnyckeln utan att riskera repressalier från sin arbetsgivare. Om en arbetsgivare ändå skulle ge .
sjuksköterskan repressalier finns en möjlighet att få saken prövad i Arbetsdomstolen. Det skriver Jörgen Lundälv docent i socialt arbete vid Göteborgs universitet och docent i trafikmedicin, Umeå universitet.

Dags att ta ansvar över lärarnas situation

14:15

Med anledning av diskussionen kring gymnasielärarnas situation i Karlstad

Asso Zand och MP

14:15

Svar på Lennart Gustavssons (MP) insändare i VF 2/12

Köttfritt julbord för julfridens skull

14:15

Över stora delar av världen firas Jesusbarnets ljusa födelse i ett varmt litet stall fullt med djur, mitt i en mörk och kall värld. På julnatten hörs änglaröster sjunga på alla världens tungomål: Fred på jorden till världens räddning. Shalom, peace, paix, salam, friede!

Obegripligt nej till lönesatsning

04:35

Rapporterna har duggat tätt det senaste året. De värmländska sjuksköterskorna är hårt pressade, vilket leder till avhopp och ännu större personalbrist.

Vågar kvinnor lita på polisen nu?

04:30

Tusentals kvinnor har under tio år förts in i ett hemligt register hos Stockholmspolisen efter att de anmält att de blivit misshandlade eller hotade av en närstående, avslöjar en granskning av Ekot-medarbetarna Alexander Gagliano och Bo-Göran Bodin.

Möta behov eller mäta prestation i skolan

10:43

Jag har med växande oro följt den redaktionella bevakningen och debatten om situationen på gymnasieskolorna i Karlstad. Gymnasieföreträdare har efterfrågat hur de politiska partierna ser på skolan och skolornas förutsättningar för att förverkliga sitt uppdrag. Som vänsterpartist anser jag att skolan behöver både mer resurser och en annan form av styrning och ledning.

Annons

Köp lösnummer

Hockeytipset

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Doris Carlsson
Födelsedag: 2014-12-14

Dansen förde Marie ut i världen

Dansen förde Marie Bergenholtz till världens scener.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons