Annons

Det här kan hända i december:

07:44

Alla med större intresse för landets politik än för ”Let’s dance” eller ”Hela Sverige bakar”, ”Bingolotto” eller liknande ”kulturprogram” undrar, vad händer i december när budgeten skall tas i riksdagen?

Annons

Citronsaft underlättar andningen

07:39

”Oh you are from Sweden? We love Sweden, they have always stood up for the rights of Palestinians”.

Inga vise män i sikte

07:38

USA har hållit mellanval och röstat fram en ännu mer reaktionär kongressmajoritet.

Man tvättar inte bort mögel

07:20

Någon som såg ”Arga snickaren” härom dagen?

Annons

Ola Persson med flera gjorde rätt

07:18

Värmlandstrafiks (VTAB) styrelse har fått mycket kritik för att man valde Nobina att köra länstrafiken de kommande tio åren.

M med stängda hjärtan

04:30

I torsdags firade FN:s barnkonvention 25 år. Det uppmärksammades bland annat på förskolor runt om i Sverige. Statsminister Stefan Löfven var på FN:s högkvarter i New York och berättade om regeringens arbete med att göra barnkonventionen till svensk lag. Vad gör då Moderaterna på denna dag? Jo, ett utspel om strängare regler för anhöriginvandring.

”Man vet vad man får i ersättning”

10:07

Lilla Ängen i Gräsmark med våffelskidstugan Rokkmakk blåser fiber nu i veckan. Där finns fyra fasta hushåll och cirka 30 fritidshus, varav 17 nu är fiberanslutna!

Annons

Rätten att klä sig hur man vill

10:07

Läser på Facebook om hur en tjej får lämna Älvstrandens Bildningscentrum för hon är utsatt av andra elever för sin klädstil och kallas för slampa.

Vidrig anklagelse mot Björn Gillberg

10:06

Öppet brev till Värmlands Folkblad.

Meditationen i forskningen

10:06

Meditation är ingen religiös akt utan en psykologisk metodik, som kan upprepas av mängder människor världen över, med samma resultat.

Demokrati är att behandla demokratiskt valda partier lika

10:04

Svar på debattartikel 141114: ”Fler landstingsråd ger inte stärkt demokrati”

Det våras inte längre för Hitler

04:30

Invånarna i lilla tyska staden Wunsiedel strax utanför München har inte haft det lätt. En gång om året har nynazister invaderat idyllen och marscherat genom staden för att hylla Rudolf Hess. Det har ofta blivit våldsamheter.

Äldre kan vara för krävande

14:53

Till dig som skrev insändaren om den ”unga flicka” som sa att hon inte tänkte laga maten till den äldre man som bad henne om detta. Precis som texten sa var den äldre mannen berättigad enklare matlagning, något som personalen på Attendo självklart ska hjälpa honom med.

Vargkostnader i Värmland

11:38

Årskostnaden för vargen ligger i Värmland på 45-50 miljoner kronor per år. Köttvärde älg, anställda vargspårare (tre på heltid), sju säsonganställda, stängsel att skydda djur, förlorade arrenden, ersättning till dödade djur och förlorad besöksnäring.

Tack till alla er som väljer fuskpäls

11:38

Tack till dig hjälte som väljer att inte bära päls. Inte ens som en detalj runt huvan. Inte ens på toppen av luvan. Inte ens som kragen runt stövelkanten. Du som vet att den vackra pälsen varit lika levande som du är nu.

Vem betalar hyressänkningen?

11:38

Ja, så har det hänt. När de flytande bostäderna i Mariebergsviken planerades riktades farhågor från hyresgäster hos KBAB att det skulle bli hela hyresgästkollektivet som skulle få kostnader på sig för de spektakulära husen.

Ovärdigt att inte alla får en bra uppväxt

11:35

Sverige är ett rikt land som har kommit långt på många områden. Just därför är det ovärdigt att vi inte kan se till att alla i Sverige får en bra uppväxt. Till skillnad från många andra länder i världen har vi möjligheter att göra något för alla barn i vårt samhälle. Det skriver Anna Hedh (S), europaparlamentariker.

Skollöften före och efter valet

11:35

En av de stora valfrågorna var skolan. Det ena partiet efter det andra kom med utspel om satsningar på skolan.

Fler råd ger inte bättre politik

04:35

Värmland toppar listan över flest heltidsarvoderade politiker per capita. Den topplatsen är inget att skryta med.

Var tredje är visstidare

04:30

”Gör det lättare att anställa”, brukar de säga som tror att den höga arbetslösheten handlar om att anställningar är komplicerade. Vad de egentligen menar är ”gör det lättare och billigare för företag att sparka folk”.

Annons

Köp lösnummer

Hockeytipset

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: No Name Sundström
Födelsedag: 2014-11-16

Hon vill lära oss dricka bättre kaffe

Möt Anna Nordström, en av landets högst diplomerade kaffeexperter och mäktigaste fikatrendsättare.

Annons

Angelica Rage vill inte ”göra det sedan”

Forshaga hade med största sannolikhet inte sett ut som det gör om det inte varit för Angelica Rage. Nu slutar hon som kommunalråd efter 20 år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons