Annons
Värmlands Folkblad onsdag 16 april - vecka 16
P.S

Underskatta inte överraskningar

Karin Wallmander
Gomorron

Bekväm turist – javisst

Erik Segerpalm
Ledare

En djupt oansvarig affär

Peter Franke
P.S

Hej då, journalistfacket

Sven L-O Johansson
Ledare

Betänketiden är slut

Peter Franke
P.S

Tänk om inte VF fanns

Peter Franke
Gomorron

Bättre sjöutsikt gav gratis motion

Lena Fosselius-Peter...
Ledare

Ögonen – en del av kroppen

Susanne Sjöstedt
Holm

Helt apropå huliganer

Stefan Holm

Väder

6 ᴼ

Sök på VF.se

Tack till Grums hyresbostäder

07:36

Ett fång rosor till Grums hyresbostäder.

Annons

Livsfarlig korsning ut på 61:an

07:34

Vi förälder med ungdomar från ett fotbollslag agerade i lördags parkeringsguider för shoppingcentret Nord, och insåg att det verkligen var välbehövligt med mycket trafik från mestadels shopping glada norrmän.
Man insåg snabbt att korsningen ut på 61:an visade sig vara direkt livsfarlig att köra igenom.

Bevara tågstoppen

07:33

När serviceinrättningar som affärer, skolor, biblioteksfilialer, vårdcentraler med mera läggs ner på landsbygden och de små orterna så ökar kraven på kommunikationerna till centralorten.

Ta inte bort gymmet i Grums

07:32

Jag är ensam, min fru har gått bort, inga barn, har inget körkort. Mitt största nöje har vart att få styrketräna på förmiddagar och träffa andra i min ålder.

Annons

Inget skrivet om IT i Värmlandsstrategin

07:31

Region Värmland har i uppdrag från staten fått i uppdrag att samordna arbetet med att ta fram en regional strategi för hållbar utveckling och tillväxt, den så kallade Värmlandsstrategin.

Förvånande kritik från Schützer

07:28

Svar till Daniel Schützer VF 28 mars

Utarmning av lärarkåren

07:27

Se till att höja lönerna rejält, erbjud gratis utbildning åtminstone i de värsta bristämnena och ge de nyutbildade lärarna en dusör efter fullgjord utbildning. Det skriver förre rektorn Bengt Lund i Arvika.

Annons

En djupt oansvarig affär

04:30

Det finns en bred politisk uppslutning om att det vore värdefullt för Värmland att få tillgång till en ambulanshelikopter. Men om hur det ska gå till råder stor oenighet.

Därför förändrar vi vikten

08:36

Svar till Gösta vid Alsterån, VF den 11 april

Sätt stopp för mat-tjatet!

07:44

Som barn i skolan, går man på rutinkontroller hos skolsköterskan. I det ingår också att man vägs och mäts, och resultatet förs in i en ”kurva”.

Vi behöver en regering som värnar om miljön

07:43

Vid en konferens med gruvbolag från hela världen i Kanada nyligen var enigheten total att Sverige var ett av de bästa länderna för gruvnäringen.

Oppositionen hindrar svenskt inflytande i EU

07:41

Europaparlamentsvalet den 25 maj rycker allt närmare för oss värmlänningar och det är nu hög tid att syna korten när det gäller de mer övergripande skillnaderna mellan partierna.

Gör om och gör rätt TV4!

07:36

Om TV4 i framtiden ska vara en respekterad ”del av Sverige”, så måste TV4:s ledning tänka om, tänka rätt och backa från inriktningsbeslutet om nedläggning av de lokala redaktionerna. Det skriver 15 nyhetschefer på TV4:s lokalredaktioner.

Betänketiden är slut

04:30

Ingen kan anklaga FN:s klimatpanel IPCC för att slarva med sitt uppdrag. Tusentals forskare har ägnat flera år åt att skriva den senaste rapporten, som presenterades i Berlin i helgen.

Demokratin på prov

07:49

USA är formellt ute ur kriget, men förser shiaregimen med vapen och blundar för de övergrepp den begår. Kvinnor torteras i jakten på deras män, och nu ska Saddams relativt progressiva familjelagstiftning ersättas av en religiös sådan som tillåter att flickor gifts bort vid nio års ålder. Det är bara ett exempel på hur de irakiska kvinnorna nu återförs till medeltiden, skriver Torsten Nilsson i sin krönika.

Pensionärens nya bästis

07:49

Sveriges protesterande pensionärer har fått en ny kampanjkompis som talar samma språk och har samma mål inför höstens val: Avskaffa pensionärsskatten!

Vi måste åtgärda förorenade områden

07:49

Idag finns det omkring 80 000 potentiellt förorenade områden i Sverige. Av dem uppskattas cirka 1 200 områden tillhöra riskklass 1, det vill säga att de utgör mycket stor risk för människors hälsa och miljön. Cirka 13 800 stycken tillhör riskklass 2, vilket innebär att de utgör stor risk.

Ögonen – en del av kroppen

04:30

Förmodligen har du redan hunnit se dem på stan, barnen med majblommeväska på ryggen. Ivriga försäljare som sedan säljpremiären i veckan gett sig ut med mål att tjäna lite egna pengar med den positiva bi­effekten att hjälpa andra barn.

Innovation och infrastruktur för tillväxt

08:53

Europas ekonomi är i stagnation. Det leder till att unga drabbas särskilt hårt när det är svårt för dem att få jobb och känna trygghet inför framtiden. För att mota denna utveckling i grind, behöver vi innovation och teknisk utveckling.

Glad Påsk – utan ägg från burhönor

08:51

Nu under påsken äts åtskilliga ägg, varav en stor del kommer från burhönor. I Sverige hålls ca 6, 5 miljoner hönor inspärrade i äggfabriker. Av dessa är drygt två miljoner instängda i bur.

Annons

Annons
Annons

Prenumerera

Senaste webbisen

Namn: Anniie
Födelsedag: 2014-02-22

Hundjobbet underlättas via Facebook

Sociala medier har blivit ett viktigt verktyg för polisen då det gäller att koppla bortsprungna hundar till ägarna.
Det är kostnadseffektivt, informationen når många och framförallt brukar det gå snabbt för ägaren att få tillbaka vovven.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons